FireEye Q2-resultaten stellen beleggers teleur

0
58

Jonathan Greig

Door Jonathan Greig | 5 augustus 2021 — 20:40 GMT (21:40 BST) | Onderwerp: Financiën

FireEye, een van 's werelds grootste beveiligingsbedrijven, rapporteerde een jaar-op-jaar omzetgroei van 8% in het tweede kwartaal, aangezien het bedrijf zich aanpast na de verkoop van een groot deel van zijn bedrijf.

De winst voor het kwartaal bedroeg 0,09 cent op een omzet van $ 248 miljoen, een stijging van $ 2 miljoen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021.

Wall Street verwachtte een winst van $ 0,09 per aandeel op de omzet van $ 249,07 miljoen. Het rapport stuurde de FireEye-aandelen in de late handel met 10,75% omlaag.

FireEye verkocht zijn FireEye Products-activiteiten op 2 juni voor 1,2 miljard dollar aan een consortium onder leiding van Symphony Technology Group, wat de vooruitzichten van het bedrijf drastisch veranderde. De all-cash deal wordt naar verwachting aan het einde van het vierde kwartaal afgerond.

FireEye zei dat de deal de netwerk-, e-mail-, endpoint- en cloudbeveiligingsproducten van het bedrijf scheidt van de software en services van Mandiant. FireEye Products en Mandiant Solutions blijven één entiteit totdat de transactie is afgerond. Symphony Technology Group en FireEye zullen wederverkoop- en samenwerkingsovereenkomsten onderhouden.

CEO Kevin Mandia zei in juni dat de deal is gesloten omdat FireEye zijn softwareplatforms wil opschalen. Maar ze voorspelden dat de inkomsten uit producten en gerelateerde abonnementen en ondersteuning in 2021 met 10% tot 11% zouden dalen in vergelijking met 2020.

“De activiteiten van Mandiant Solutions bleven een sterke omzetgroei en terugkerende inkomsten op jaarbasis genereren voor de tweede kwartaal eindigde op 30 juni 2021,” zei Mandia.

Het winstrapport was opgesplitst in twee delen, een met inkomsten uit beëindigde bedrijfsactiviteiten en een die dat niet deed.

De omzet voor de voortgezette activiteiten dit kwartaal bedroeg $ 114 miljoen, met een niet-GAAP operationele marge van -26 procent. Er zou een niet-GAAP nettoverlies zijn van $ 0,14 per basisaandeel.

Voor het derde kwartaal van fiscaal 2021 verwacht FireEye een niet-GAAP netto-inkomen tussen $ 0,05 en $ 0,07. Het gaf een omzetvooruitzicht tussen $ 118 miljoen en $ 122 miljoen.

In december maakte het bedrijf bekend dat het het doelwit was van een grootschalige internationale cyberspionagecampagne.

Tech-inkomsten

Alphabet verplettert de verwachtingen voor het tweede kwartaal met 'verhoogde online activiteit van de consument' Apple FYQ3 verplettert de verwachtingen: $ 81,4 miljard omzet Microsoft rijdt op Azure, commerciële cloud-inkomsten in sterk Q4 AMD Q2 sterk te midden van EPYC, Ryzen-vraag Juniper Networks overtreft verwachtingen Wall Street voor Q2 F5 Networks overtreft verwachtingen, levert sterke fiscale Q3-cijfers Tesla Q2-rapport verplettert verwachtingen Netgear mist Q2-verwachtingen, citeert supply chain-beperkingen IBM meldt 3% groei in Q2-omzet

Verwante onderwerpen :

Beveiliging Blockchain CXO E-Commerce Tech Industrie Jonathan Greig

Door Jonathan Greig | 5 augustus 2021 — 20:40 GMT (21:40 BST) | Onderwerp: Financiën