Microsoft bereidt meer hybride vergaderfuncties van Teams voor; maakt meer LinkedIn-cursussen voor werken op afstand vrij

0
30

Mary Jo Foley

Door Mary Jo Foley voor alles over Microsoft | 9 september 2021 — 15:00 GMT (16:00 BST) | Onderwerp: Productiviteit

microsoftlinkedinhybridupdate.jpg

Credit: Microsoft

Microsoft deelt zijn roadmap voor meer Teams-functies die het voor de komende maanden plant en kondigt 36 LinkedIn-cursussen aan die het tijdelijk gratis maakt – allemaal in de naam van het proberen om de hybride te maken -werkervaring beter. Satya Nadella, CEO van Microsoft, kondigde de komende mogelijkheden van Microsoft aan, evenals de beslissing om de heropeningsdatum van de Amerikaanse werkplek van Microsoft uit te stellen als onderdeel van een virtueel evenement van 9 september.

Microsoft heeft de afgelopen jaren nieuwe hybride werkgerichte functies aan Teams toegevoegd. In juni kondigden functionarissen een aantal nieuwe hybride vergaderfuncties van Teams aan die in de maak waren. De huidige reeks Teams- en Office-functies is bedoeld om de ervaring van hybride vergaderingen verder te verbeteren voor gebruikers die vaak niet over de juiste hardware, software, vergaderruimten en andere vereisten beschikken om hybride vergaderingen zo effectief mogelijk te maken, aldus functionarissen.

Zie ook: Microsoft stelt opnieuw de heropening van campus Redmond uit

 
Teams Rooms krijgt een nieuwe categorie AI-compatibele camera's die het volgen van sprekers, meerdere videostreams en mensenherkenning kunnen verwerken. De AI-aangedreven luidsprekertracking stelt camera's in de kamer in staat om audio, gezichtsbewegingen en gebaren te gebruiken om erachter te komen wie in een kamer aan het woord is en vervolgens in te zoomen op die persoon. Met meerdere videostreams kunnen deelnemers in de kamer elk in hun eigen videovenster worden geplaatst. En met personenherkenning wordt de profielnaam van ingeschreven gebruikers in hun videovensters geïdentificeerd en weergegeven.

Ik heb gevraagd naar de timing voor de nieuwe AI-camerafuncties; nog geen woord terug. Update: een woordvoerder zegt: “Door onze nauwe samenwerking met toonaangevende partners, waaronder Jabra, Neat, Poly en Yealink, zullen deze functies in de komende maanden beschikbaar zijn voor OEM's en als updates worden uitgerold over de loop van het volgende jaar.”

Microsoft werkt ook aan een nieuwe PowerPoint-functie genaamd Cameo, die de Teams-camerafeed rechtstreeks in een presentatie zal integreren, zodat een presentator kan kiezen hoe en waar hij met zijn dia's op het scherm wil verschijnen. Ik heb om een ​​ETA gevraagd voor deze functie. Nog geen woord terug. Update: begin 2022, zegt een woordvoerder.

Microsoft ontwikkelt ook een nieuwe Outlook RSVP-functie waarmee mensen kunnen aangeven of ze van plan zijn een vergadering persoonlijk of op afstand bij te wonen. Het herontwerpt de functie Werkuren, zodat gebruikers ervoor kunnen kiezen om de details van hun werkschema in hun agenda's te zetten, zodat anderen weten wanneer en waar ze zullen werken. Het is de bedoeling dat deze nieuwe functies begin 2022 worden uitgerold, aldus functionarissen.

Microsoft werkt ook de Companion-modus in Teams mobiel bij om deelnemers op de kamer snel toegang te geven tot chat, live reacties en Microsoft Whiteboard. De bijgewerkte Companion-modus zal ook worden ontworpen om het gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot vergader- en apparaatbedieningen, zoals deelnemen aan vergaderingen, een PowerPoint casten, de kamer dempen, camera's in- en uitschakelen, enz. De bijgewerkte Companion-modus zal beschikbaar zijn “in de komende maanden”, zeiden functionarissen vandaag.

Microsoft voegt een nieuwe hotdesking-functie toe aan Teams-schermen om het voor mensen gemakkelijker te maken om flexibele werkplekken op kantoor te vinden en te reserveren. Met deze functie kunnen ze een ruimte boeken vanaf het apparaat of van tevoren met Outlook of Teams en hebben ze toegang tot hun persoonlijke Teams-agenda's, chats, vergaderingen en meer. Wanneer een werknemer uitlogt, wordt al die persoonlijke informatie verwijderd van het Teams-weergaveapparaat, aldus functionarissen. Ik heb om timing gevraagd wanneer deze functie beschikbaar zal zijn. Nog geen woord terug. Update: een Microsoft-woordvoerder stuurde het volgende: “De hot desking-ervaring zal naar verwachting eind 2021 beschikbaar zijn op Lenovo ThinkSmart View.”

Ambtenaren herhaalden ook dat Teams deze maand naar Apple CarPlay zal komen, zodat gebruikers kunnen deelnemen aan Teams-vergaderingen en handsfree kunnen bellen met behulp van Siri.

Microsoft stelt later deze maand een openbare preview beschikbaar van zijn mobiele app Viva Connections. Viva Connections, gebouwd op Yammer, Steam Video, Teams Live-evenementen en SharePoint-intranethubs, biedt bedrijfscommunicatie en aankondigingen binnen Teams. Viva is het platform voor werknemerservaring van Microsoft.

Aan de LinkedIn-kant van het huis neemt Microsoft ook initiatieven waarvan functionarissen zeiden dat ze zijn ontworpen om hybride werken een betere ervaring te maken. LinkedIn stelt tot 9 oktober 2021 36 LinkedIn Learning-cursussen gratis beschikbaar, zodat LinkedIn-leden en HR-professionals hun vaardigheden kunnen uitbreiden. Onder de werknemersgerichte onderwerpen zijn het vinden van nieuwe banen, het vermijden van burn-out en het aanpassen aan hybride werk als het nieuwe normaal.

LinkedIn introduceert ook nieuwe velden binnen vacatures waar organisaties kunnen publiceren of een vacature op afstand, hybride of on-site is. En “binnenkort” zal LinkedIn ook een manier hebben voor bedrijven om op bedrijfspagina's zaken te delen zoals vaccinatievereisten, plannen om terug te keren naar kantoor, enz.

Microsoft zelf blijft de komende tijd grotendeels op afstand werken. Het bedrijf had eerder dit jaar aangekondigd dat 4 oktober de eerste mogelijke datum was voor het volledig heropenen van zijn Amerikaanse werklocaties. Maar vandaag zeiden functionarissen dat ze geen nieuwe datum meer hebben en zullen wachten op nieuwe richtlijnen voor de volksgezondheid rond COVID-19 voordat ze er een vaststellen. Tijdens de pandemie hebben 160.000 Microsoft-medewerkers op afstand gewerkt en heeft het bedrijf 25.000 nieuwe medewerkers aangenomen, zeiden functionarissen.

Microsoft

Microsoft stuurde me een eigenaardige e-mail en ik zou graag stoppen met lachen Microsoft rolt meer fixes en een nieuwe 'Microsoft 365'-widget uit in de nieuwste versie van de testversie van Windows 11 Wat is ​Microsoft 365 (voorheen Office 365)? Alles wat u moet weten Microsoft Windows en Surface Chief Panay toegevoegd aan Senior Leadership Team

gerelateerde onderwerpen:

Samenwerking Smart Office CXO MKB Tech Industry Enterprise Software Mary Jo Foley

Door Mary Jo Foley voor Alles over Microsoft | 9 september 2021 — 15:00 GMT (16:00 BST) | Onderwerp: Productiviteit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here