Nå undersøker SEC også Activision Blizzard

0
18

Listen over offentlige etater som undersøker Activision Blizzard har vokst til å omfatte SEC. The Wall Street Journal rapporterte at Securities and Exchange Commission har stevnet videospillgiganten, inkludert administrerende direktør Bobby Kotick, for poster knyttet til ansettelse, separasjonsavtaler og kommunikasjon mellom ledende ansatte. Wall Street Journal -rapporten sier at SEC undersøker om Activision Blizzard avslørte informasjon om trakassering og diskrimineringskrav til investorer i tide.

For to måneder siden saksøkte California Department of Fair Employment and Housing Activision Blizzard for å ha tilrettelagt en kultur for overgrep, trakassering og diskriminering. Drakten påstår at ansatte engasjerte seg i aktiviteter som en “terningkryp” der menn drakk store mengder alkohol mens de flyttet fra arbeidsstasjonen til arbeidsstasjonen “famlet” eller på annen måte trakasserte kvinnelige ansatte. Det var også en beretning om den beryktede “Cosby -suiten” der Blizzard -ansatte opprettet et rom på Blizzcon i 2013 der menn forsøkte å tøye kvinner med alkohol for å sove hos dem.

I kjølvannet av den opprinnelige saken, ansatte Blizzard en walkout og dannet en ansattes aktivistgruppe som agiterte for å stoppe tvungen voldgift og større åpenhet om lønn og mangfoldig ansettelsespraksis. En rekke ledere i Blizzard har enten forlatt selskapet eller forsvunnet fra offentligheten. J. Allen Brack, administrerende direktør i Blizzard, trakk seg 3. august. Samme dag forlot også leder for globale menneskelige ressurser Jesse Meschuk selskapet. Brack ble navngitt i søksmålet som å ha kjent til og unnlatt å ta opp overgrep mot kvinnelige ansatte, og Blizzard HR ble også sitert som medskyldig part anklaget for å ha oversett eller underetterforsket påstander om trakassering og andre brudd.

Frances Townsend – Activision Blizzards visepresident for bedriftssaker og tidligere rådgiver for hjemmevernet – kalte søksmålet “et forvrengt og usant bilde av selskapet vårt.” Etter kraftig tilbakeslag i sosiale medier på kommentarene hennes, ga administrerende direktør Bobby Kotick ut en pressemelding som kalte Blizzards svar på søksmålet “tonedøv” og lovet handling som blant annet inkluderte lytting av ansatte. Ifølge en kilde hos Blizzard, var disse lytteøktene lite mer enn “propaganda -økter” og endte etter at ansatte klaget på kvaliteten.

Denne nyeste etterforskningen er den siste i en rekke saker som er reist mot Activision Blizzard. Forrige uke meldte ansattaktivistgruppe A Better ABK i Blizzard, med hjelp fra CODE-CWA-en digital arbeiderorganisasjon-en tiltale til National Labor Relations Board. Klagen påstår Activision Blizzard:

truede ansatte som de ikke kan snakke om eller kommunisere om lønn, timer og arbeidsforhold; fortalte ansatte at de ikke kan kommunisere med eller diskutere pågående undersøkelser av lønn, timer og arbeidsforhold; opprettholdt en altfor bred sosial mediepolitikk; håndhevet politikken på sosiale medier mot ansatte som har drevet beskyttet samordnet aktivitet; truede eller disiplinerte ansatte på grunn av beskyttet samordnet aktivitet; engasjert i overvåking av ansatte som driver beskyttet samordnet aktivitet og er i avhør av ansatte om beskyttet samordnet aktivitet.

Ifølge Wall Street Journal samarbeider Activision Blizzard med etterforskning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here