Google rolt nieuwe manieren uit om Android-apparaten te bedienen met gezichtsgebaren

0
87

Stephanie Condon

Door Stephanie Condon voor Between the Lines | 23 september 2021 | Onderwerp: Mobiel besturingssysteem

accessibilitygoogle.png

Google

Google is donderdag begonnen met het uitrollen van nieuwe Android-mogelijkheden die zijn ontworpen om gebruikers met spraak- en motorische beperkingen te helpen hun apparaten te navigeren en met anderen te communiceren. De nieuwe functies behoorden tot een tiental updates van het mobiele besturingssysteem dat zojuist is aangekondigd.

De nieuwe tools, genaamd Camera Switches en Project Activate, gebruiken de camera aan de voorzijde van een Android-telefoon en machine learning om gezichts- en oogbewegingen te detecteren. Ze veranderen een camera aan de voorzijde in een schakelaar – een adaptief hulpmiddel dat een toetsenbord, muis of touchscreen-functies vervangt.

Cameraschakelaars is een functie in de Android Accessibility-suite waarmee gebruikers hun telefoon kunnen navigeren met oogbewegingen en gezichtsgebaren. Een gebruiker kan bijvoorbeeld naar links kijken om over items op het scherm te bewegen of zijn wenkbrauwen optrekken om een ​​item te selecteren. Gebruikers kunnen de functie aanpassen aan hun bewegingsbereik. Het is wereldwijd beschikbaar en in 80 talen.

Ondertussen is Project Activate een nieuwe app waarmee gebruikers aangepaste, vooraf ingestelde communicatie kunnen activeren door gezichtsgebaren te maken, zoals glimlachen of omhoog kijken. Een gebruiker kan een gebaar maken om een ​​specifieke tekst-naar-spraak-zin af te spelen, een specifiek sms-bericht te verzenden, een telefoongesprek te voeren, audio af te spelen of een slimme luidspreker te bedienen. Hoewel gebruikers met de app korte zinnen kunnen uitdrukken, zoals 'even geduld', is het niet bedoeld om een ​​spraakgenererend apparaat te vervangen.

Google breidde ook de Lookout-app uit, die computervisie gebruikt om mensen met een verminderd gezichtsvermogen te helpen. Nu kan de app handgeschreven tekst voorlezen in op het Latijn gebaseerde talen, zodat gebruikers notities of brieven kunnen lezen die naar hen zijn verzonden. Bovendien werd de valutamodus van Lookout uitgebreid met roepies en euro's.

De toegankelijkheidsfuncties maakten deel uit van verschillende updates die deze week voor Android zijn aangekondigd, waaronder nieuwe afstandsbedieningsfuncties voor Google TV. Google heeft ook een 'herinneringen'-functie toegevoegd waarmee je de Google Assistent kunt gebruiken om dagelijkse taken bij te houden, nieuwe Android Auto-functies en een nieuwe met een wachtwoord beveiligde map in Google Foto's.

Verwante onderwerpen:

Google Developer Mobiliteit Beveiliging Innovatie Samenwerking Stephanie Condon

Door Stephanie Condon voor Between the Lines | 23 september 2021 | Onderwerp: Mobiel besturingssysteem