Det hvite hus har et stort møte om bekjempelse av ransomware. Det inviterte ikke Russland

0
8

 Liam Tung

Av Liam Tung | 14. oktober 2021 | Tema: Sikkerhet

 Hvorfor hackere er rettet mot webservere med skadelig programvare og hvordan du kan beskytte dem Se nå

Det hvite hus har holdt et møte med ministre og tjenestemenn fra 30 nasjoner og EU for å diskutere hvordan de kan bekjempe ransomware og andre cybertrusler.

Den to-dagers møteserien hadde som mål å finne et svar på ransomware og fulgte oppfordringer fra USAs president Joe Biden til Kreml om å holde Russland-baserte ransomware-gjenger ansvarlige for sine filkrypteringsangrep, i stedet for å lukke øynene for dem så lenge ettersom de ikke angriper russiske organisasjoner.

Spesielt fraværende fra Den hvite hus-ledede gruppe var Russland selv, som ikke ble invitert. I juni fortalte Biden den russiske presidenten Vladimir Putin at 16 amerikanske kritiske infrastrukturenheter bør være utenfor grensene for ransomware-angripere som opererer fra Russland.

SE: Ransomware -angriper målrettet mot dette selskapet. Da oppdaget forsvarerne noe merkelig

Målet med samtalene var å finne ut en internasjonal tilnærming til å forstyrre og til slutt stoppe ransomware -angrep.

I de to dagene med virtuelle samtaler ledet India torsdag diskusjoner om motstandskraft, mens Australia fokuserte på hvordan man kan forstyrre cyberangrep. Storbritannias bidrag fokuserte på virtuell valuta, mens Tyskland diskuterte diplomati. Andre involverte land inkluderer Canada, Frankrike, Brasil, Mexico, Japan, Ukraina, Irland, Israel og Sør -Afrika.

Selv om russiske tjenestemenn ikke deltok, sa en talsperson i Det hvite hus at USA er i pågående diskusjoner med Russland via US-Kreml Experts Group, som ledes av Det hvite hus, og ble opprettet av Biden og Putin.

Et av de mest forstyrrende ransomware -angrepene på amerikansk infrastruktur var mot Colonial Pipeline, som stoppet drivstoffdistribusjonen på den amerikanske østkysten i en uke i mai. Selskapet skal ha betalt tilsvarende 4,4 millioner dollar i bitcoin for et dekrypteringsverktøy fra angriperne.

FBI skyldte på kolonialangrepet på DarkSide, som gikk offline kort tid etterpå, men dukket opp igjen i juni, ifølge FireEyes hendelsessvar enhet, Mandiant.

DarkSide er en av flere ransomware -gjenger som opererer som tjenesteleverandør, og lar andre kriminelle gjenger bruke programvaren til å presse ut mål. Andre, inkludert Revil, stjeler data og truer med å lekke dem på nettet hvis løsepengen ikke er betalt.

SE: BYOD sikkerhetsadvarsel: Du kan ikke gjøre alt sikkert med bare personlige enheter

Den andre store trusselen Biden har reist bekymringer nasjonalstatens cyberangrepere, for eksempel årets angrep på Microsoft Exchange e-postservere, som britiske og amerikanske tjenestemenn skyldte kinesiske statsstøttede hackere, kalt Hafnium av Microsoft.

Microsoft denne uken rapporterte at Kreml-støttede hackere var de desidert mest produktive angriperne.

Budskapet fra Det hvite hus er at nasjoner må samarbeide for å styrke “kollektivt cyberforsvar” mot kriminelle og statsstøttede cyberangrep.

“Vi har samarbeidet med allierte og partnere for å holde nasjonalstater ansvarlige for ondsinnet cyberaktivitet, noe som virkelig viser den bredeste internasjonale støtten vi noensinne har hatt i våre tilskrivninger til Russland og Kinas ondsinnede cyberaktiviteter de siste månedene,” sa et hvitt hus. sa en offisiell pressemelding.

Sikkerhet

Når VPN -en din handler om liv eller død, ikke stol på anmeldelser Ransomware -gjengene klager over at andre skurker stjeler løsepengene sine Bandwidth CEO bekrefter avbrudd forårsaket av DDoS-angrep Disse systemene møter milliarder av angrep hver måned mens hackere prøver å gjette passord Hvordan få en best betalende jobb innen cybersikkerhet Cybersecurity 101: Beskytt personvernet ditt mot hackere, spioner, regjeringen

Relaterte emner:

Sikkerhet TV Datahåndtering CXO datasentre  Liam Tung

Av Liam Tung | 14. oktober 2021 | Tema: Sikkerhet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here