EA tar bort ex-Raiders-tränaren Jon Gruden från Madden efter e-postskandal

0
10

Electronic Arts tar bort den tidigare Las Vegas Raiders -tränaren Jon Gruden från Madden NFL 22 efter rapporter om att han använt rasistiskt, homofobiskt och kvinnofientligt språk i e -postmeddelanden. Gruden avgick som Raiders -tränare strax efter att mejlen kommit fram.

“EA Sports har åtagit sig att vidta åtgärder för att upprätthålla en inkluderingskultur och jämlikhet”, säger EA. uttalande postat till Madden NFL Twitter -konto. ”På grund av omständigheterna vid Jon Grudens avgång, vidtar vi åtgärder för att ta bort honom från Madden NFL 22. Vi kommer att ersätta honom med en generisk likhet via en titeluppdatering under de kommande veckorna.”

Det här är inte första gången EA gör ändringar i sin populära fotbollsserie som svar på händelser i verkligheten. År 2020 ändrade företaget alla referenser till Washington Redskins i Madden NFL 21 efter att franchisen meddelade att det skulle tappa varumärket. Tidigare New England Patriots tight end Aaron Hernandez avlägsnades från NCAA Football 14 och Madden NFL 25 efter att ha dömts för första gradens mord 2013. Och tidigare Baltimore Ravens som kör tillbaka Ray Rice drogs från Madden NFL 15 efter att en video dök upp av honom som träffade hans fru.

Grudens e -postmeddelanden inkluderades bland 650 000 som granskades som en del av en NFL -undersökning av tjänstefel på Washington Football Team.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here