Eksponentiell, bokanmeldelse: Teknologiakselerasjon og dens innvirkning på samfunnet

0
7

 Wendy M Grossman

Av Wendy M Grossman for ZDNet UK Bokanmeldelser | 14. oktober 2021 | Tema: Innovasjon

 exponential-book-main.jpg

Eksponentiell: Hvordan akselerert teknologi etterlater oss og hva vi skal gjøre med det • Av Azeem Azhar • Random House Business • 352 sider • ISBN 978-1-847-94290-6 • £ 20

De siste par årene har koronaviruset undervist i en mesterklasse om eksponentiell vekst: fra januar 2020, da 100 tilfeller i Kina førte til at WHO ringte en folkehelsetilstand, til i dag, da det har vært over 239 millioner tilfeller verden over .

Før det, som folk har begynt å glemme, var eksponentiell vekst kanskje best kjent som hemmeligheten bak datamaskinens fremvekst. Moores lov-observasjonen gjort av Intel-grunnlegger Gordon Moore om at antallet transistorer på en integrert brikke dobler seg omtrent hvert annet år-er årsaken til at smarttelefonen i lommen er mer enn tusen ganger kraftigere enn de største datamaskinene For 50 år siden, som bare regjeringer og store organisasjoner hadde råd til.

Den eksponentielle veksten av datakraft førte til at oppfinneren Ray Kurzweil foreslo loven om akselerert retur og forutser at innen 2045 vil maskinintelligens passere menneskers – også Singularity.

I Exponential: How Accelerating Technology etterlater oss bak og hva vi skal gjøre med det, begynner Azeem Azhar med oppfatningen om at Kurzweils inntak var for smalt og at eksponentiell vekst finner sted i ikke mindre enn fire konvergerende sektorer : databehandling, energi, biologi og produksjon.

Innen energi faller kostnaden for fornybar energi. I biologi gjør kostnaden ved genom -sekvensering det samme. Det første menneskelige genomet tok 13 år og 3 milliarder dollar; i dag kan hvem som helst få gjort sitt for $ 200 på få dager, og rask sekvensering var en del av hvorfor vi fikk covid -vaksiner så snart. I produksjonen forbedres 3D -utskrift raskt, og tilbyr helt nye muligheter for å lage alt fra bygninger til organer.

Tilsammen vil verden vi kommer inn i se ganske annerledes ut. Azhar krediterer Kurzweil for å erkjenne at den største bidragsyteren til vår oppfatning av at den 'akselererer' er parallell utvikling og interaksjon mellom forskjellige teknologier. Resultatet, skriver Azhar, er et “eksponentielt gap” som åpner seg mellom vår forståelse av verden vår, som oppdateres sakte, og teknologiene som kommer, som endres raskere enn vi kan takle.

I denne boken, og i Exponential View-podcasten og nyhetsbrevet som gikk foran den, sier Azhar, som har vært journalist, grunnlegger av flere selskaper og en venturekapitalist, at han ønsker å gå over CP Snows to kulturer-kunst og vitenskap- for å forstå virkningen av alle disse nye teknologiene på samfunnet.

For å oppfylle denne ambisjonen utforsker han først de fire akselererende sektorene, og diskuterer deretter deres effekt på samspillet mellom politikk og økonomi. Azhar vurderer deretter virkningen på forholdet mellom innbyggeren og samfunnet, og avslutter med å komme med forslag til brede prinsipper som kan lede oss gjennom faseovergangen og sette fire resepter for veien videre: åpenhet, åpenhet, interoperabilitet og digitale rettigheter.

Prinsippene Azhar foreslår er brede: vi må bygge motstandskraft og fleksibilitet; vi må revurdere våre forestillinger om monopolets natur og forholdet mellom arbeidere og arbeidsgivere; og vi må forstå de skiftende maktforholdene mellom byer, regioner og nasjoner. Fremfor alt må vi huske at teknologi er en kraft vi kan dirigere.

SENESTE OG RELATERT INNHOLD

Forbereder seg på 'gullalderen' for kunstig intelligens og maskinlæring

'Er vi villige til å trekke ut støpselet?' Tekniske prosjekter blir undersøkt ettersom bekymringer for digital etikk øker

AI: Forby algoritmene som truer våre menneskerettigheter, sier FN -sjef < strong>

5 uventet varme bransjer for å finne robotikkjobber

Quantum computing er på et tidlig stadium. Men investorene gleder seg allerede

Red more book reviews

TikTok Boom, bokanmeldelse: Fremveksten og veksten av YouTubes yngre, hipper -konkurrentSocial Warming, bokanmeldelse: Temperaturøkning, regulering påkrevd Token Woman, bokanmeldelse: Hvordan håndtere vanlige irritasjoner på arbeidsplassen Monster, bokanmeldelse: Teknologi styrer våre liv – men hva skal vi gjøre med det? Crypto Dictionary, bokanmeldelse: En nyttig AZ av kryptografidefinisjoner

Relaterte emner:

After Hours CXO Digital Transformation Tech Industry Smart Cities Cloud  Wendy M Grossman

Av Wendy M Grossman for ZDNet UK Book Reviews | 14. oktober 2021 | Tema: Innovasjon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here