Google: Vårt nya distribuerade moln kan köras från ditt datacenter till nätverkets kant

0
7

 Liam Tung

Av Liam Tung | 14 oktober 2021 | Ämne: Cloud

 Löser datasilo -utmaningen med en ny typ av arkitektur Se nu

Google har presenterat ett nytt “distribuerat moln” -utbud av hårdvara och programvara som det säger kan utöka sin molninfrastruktur till kundens datacenter och ut till kanten av nätverket.

Det distribuerade molnet bygger på Googles molndatavirksomhet när det jagar Microsoft och Amazon Web Services (AWS) i det offentliga, hybrid- och privata molnutrymmet.

Cisco, Dell, HPE och NetApp stöder Google Distributed Cloud. Intel- och NVIDIA -hårdvara hjälper också till att leverera 5G- och kantfunktioner. Ericsson och Nokia är ombord för att stödja 5G -distributioner för kantnät.

SE: Det finns två typer av kvantberäkning. Nu säger ett företag att de vill erbjuda båda

Google Distributed Cloud Hosted tjänar sina ansträngningar att bygga infrastruktur som gör det möjligt för europeiska kunder att ta itu med digitala suveränitetsfrågor som EU främjar. Europeiska kommissionen har uttryckt oro över amerikanska lagar, till exempel Clarifying Lawful Overseas Use of Data (CLOUD) Act, som inte passar bra i EU: s allmänna dataskyddsförordning.

“Google Distributed Cloud Hosted kräver inte någon anslutning till Google Cloud när som helst för att hantera infrastruktur, tjänster, API: er eller verktyg, och använder ett lokalt kontrollplan som tillhandahålls av Anthos för operationer. Google Distributed Cloud Hosted kommer att finnas tillgängligt i förhandsgranskning i den första hälften av 2022, “noterar Google.

Google tillkännagav förra månaden ett avtal med Tysklands T-Systems för att ge Google Cloud Platform till tyska kunder “på europeiska villkor”. Förra veckan tillkännagav den också en affär med Thales för ett franskt “Trusted Cloud”. Det har också fått ett nytt pålitligt molnavtal med franska operatörens OVHs molndivision, kallat OVHcloud.

“Tillsammans bygger vi en suverän molntjänstportfölj som ger kunderna full kontroll över sina data, programvara och verksamhet samtidigt som de utnyttjar full effekt av Google Cloud och uppfyller kraven i den allmänna dataskyddsförordningen.” sa Sylvain Rouri, CSO på OVHcloud.

Moln

Innovativ teknik kommer att förändra Linux i molnet Bästa molncertifieringar 2021 Vad tog ner Facebook Molnbaserade e-posttjänster: Allt du behöver veta

Relaterade ämnen:

Datacenter för digitala transformationer CXO Innovation Storage Cloud TV  Liam Tung

Av Liam Tung | 14 oktober 2021 | Ämne: Cloud

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here