Hvordan Axie Infinity vender spil på hovedet

0
7

I sidste måned skrev jeg om Loot, et viralt socialt projekt som intet, jeg havde set før. Det, der gjorde det muligt, var de unikke digitale objekter kendt som ikke-svampbare tokens eller NFT'er, der inspirerede Loot-samfundet til at bygge et helt fiktivt univers omkring dem nedefra og op. I dag vil jeg tale om et andet stort socialt eksperiment, som NFT'er har aktiveret, og de potentielt dybtgående konsekvenser af platformen, der dukker op som følge heraf.

Jeg er klar over, at taler om blockchain-projekter for mange af jer straks udløser øjenrulning og faneblad. Men som med Loot handler dagens udgave om en af ​​de utraditionelle startups, der føles for interessante til at ignorere. Især fordi det på overfladen kan ligne lidt mere end en billig Pokémon-klon.

Navnet på denne ting er Axie Infinity, og den er lavet af et Vietnam-baseret firma ved navn Sky Mavis. I sidste uge var det i nyhederne, fordi Sky Mavis, kun fem måneder efter at have skaffet en runde på 7,5 millioner dollars i Serie A -finansiering, tilføjede yderligere 152 millioner dollars Serie B ledet af Andreessen Horowitz. Virksomheden, der blev grundlagt i 2018, er nu vurderet til 3 milliarder dollars.

Indsamlingen er ikke den interessante del: i 2021 vil næsten ethvert kryptomærket projekt, der viser anstændig vækst, blive oversvømmet i venturekapital. Axie er interessant, fordi den bruger kryptovaluta til at oprette en ny slags videospil, hvor du kan tjene en meningsfuld indkomst bare ved at spille. Spillet er omgivet af et fællesskab, der har en økonomisk andel i Axie via spillets to valutaer, som de kan bruge til at påvirke dets udvikling.

Kort sagt er det et socialt netværk, hvor alle deltagerne køber og sælger varer med rigtige penge. Vi har et ord for det, som vi næsten aldrig ville anvende på et webbaseret socialt netværk: en økonomi. Og hvis Axie fortsætter med at vokse i den nuværende hastighed, vil det have nogle fascinerende konsekvenser.

“Axie er kun begyndelsen,” sagde Arianna Simpson, en partner hos Andreessen Horowitz, der ledede firmaets Axie -investering. “Axie har skabt denne model, men jeg tror, ​​at den kommer til at blive ekstremt bredt anvendt … Hvis jeg kan spille et spil og have en tilsvarende mængde sjov og også tjene penge – det er klart, at jeg hellere vil gøre det, ret? Og så tror jeg, at Axie egentlig bare definerer en ny kategori, og denne mekanisme vil i mit sind blive bagt ind i de kommende generationer af spil. ”

Men lad os tage et øjeblik tilbage: Hvilken slags spil er Axie Infinity, præcis? Kort sagt er det Pokémon på blockchain. (Det er ikke tilgængeligt i app-butikker; du downloader enten Axie på dit skrivebord eller sidelaster det på din Android-telefon.) Spillet tilbyder turbaseret kamp mellem hold på tre tegnefilmmonstre, kendt som Axies; hver Axie har kræfter, der stammer fra deres type (bug, fugl, plante osv.) og deres forskellige kropsdele.

Hvor det adskiller sig fra Pokémon er, at Axies er unikke digitale objekter gemt på Axies egen blockchain; for at oprette nye, skal eksisterende ejere “opdrætte” dem ved at bruge valuta, der er optjent i spillet eller købt fra en børs. Ved at vinde kampe i spillet eller sælge Axies til andre spillere kan ejere optjene spillets valutaer. Denne indtjening kan derefter sælges på det åbne marked for rigtige penge og generere indtægt for spillerne.

Dedikerede spillere tjener nu tusindvis af dollars om måneden ved at spille Axie, og platformen er vokset hurtigt til 1,8 millioner brugere logget ind på platformen i august. Som Rest of World rapporterede i august, har dette vist sig særlig sandt i Filippinerne, hvor 40 procent af nutidens Axie -spillere er baseret. Kombinationen af ​​eksisterende lave lønninger i landet og pandemirelaterede lockdowns har været en velsignelse for Axie, da spillere er strømmet til spillet på jagt efter økonomiske muligheder. (Outlet interviewede en mand, der fordoblede sin indkomst ved at sælge foder ved at spille Axie, til $ 2.000 om måneden; en opfølgningshistorie undersøgte, hvordan landets bureau for skatter nu jagter spillere til at betale deres skat.)

i nogle steder i Filippinerne betaler folk deres husleje med spillets SLP -token

En stat, der slog mig: Sky Mavis siger, at 25 procent af spillerne aldrig har haft en bank før, hvilket betyder, at deres Axie -tegnebøger er de første finansielle tjenester, de har haft adgang til. Simpson fortalte mig, at nogle steder i Filippinerne betaler folk deres husleje med spillets SLP -token. Det er med til at forklare, hvordan Axies samlede handelsvolumen nu overstiger 2,4 milliarder dollars.

Jeg spurgte Aleksander Larsen, medstifter og administrerende direktør for Sky Mavis, hvorfor han troede, at Axie var vokset så meget hurtigere end andre kryptoprojekter. Kort sagt, sagde han, Axie fastslog de økonomiske incitamenter: de gav spillerne en god økonomisk grund til at spille.

“Den måde, krypto fungerer på, er, at du har noget at vinde ved det, ikke sandt ? ” han sagde. »Jeg tror, ​​det var virkelig dér, det begyndte. Og i løbet af de sidste par år er flere og flere mennesker begyndt at tro på vores vision. ”

Virksomheden traf også smarte tekniske beslutninger: for eksempel at flytte spillets transaktioner til en dedikeret “sidekæde”, der gør det muligt for spillet at bruge Ethereums grundstruktur uden at behandle transaktioner der, hvilket kan være langsomt og dyrt.

< p class = "c-read-more__intro"> Relaterede

NFT'er, forklaret

Blockchain, forklaret

Spørgsmålet er, hvor meget større Axie kan få herfra. Selvom de økonomiske incitamenter kan være stærke, især i udviklingslande, er det ikke til at komme uden om, at det er belastende at spille Axie i dag. Den otte-trins proces, der er beskrevet i virksomhedens online guide, involverer download af ikke kun én, men to krypto-tegnebøger; køb og deponering af Ethereum på virksomhedens egen blockchain; og købe mindst tre Axies, blandt andre opgaver.

Der er mange forudgående omkostninger: Rest of World vurderer, at det i øjeblikket koster omkring $ 1.500 at købe sig ind i spillet. (Jeg har endnu ikke selv taget springet.) I Filippinerne låner virksomheder nu Axies ud til andre aktører i bytte for 30 procent af deres indtjening.

Larsen er den første til at indrøm, at den nuværende opsætning er kompliceret. Han sammenlignede det med at “svømme ud til en ø” bare for at lege.

“Axie er totalt isoleret derude – du skal gøre alt det hårde for at komme dertil,” sagde han. “Og alligevel er folk villige til at gøre det.”

Men en forandring er på vej, fortalte han mig. Virksomheden arbejder i øjeblikket på en gratis-til-play-version af Axie, der i det mindste teoretisk set kunne passere mønstre i Google Play Store eller Apples App Store.

Det skulle være tilgængeligt inden for tre eller fire måneder, sagde Larsen. Han sagde, at han var håbefuld om, at appens voksende popularitet ville give Sky Mavis en fordel med Apple, når den navigerer politikkerne i appbutikker. Til dato, så vidt jeg kan se, er der ingen iOS -app til køb og salg af NFT'er. (Nogle, som OpenSeas, viser simpelthen mindst dem, du ejer.)

Drømmen er at fjerne alt, hvad der er svært ved at spille Axie og byde velkommen i resten af ​​verden. Larsen håber, at du i en fremtidig version af spillet vil kunne erhverve dine blockchain -aktiver med et enkelt klik og begynde at spille.

“Det er selvfølgelig drømmen,” sagde han. »Det er det, jeg arbejder for. Og når det øjeblik i tide rammer, tror jeg, at vi kan komme til 2 milliarder mennesker. ”

I mellemtiden udvikler Axie en måde, hvorpå folk kan købe virtuelle jordstykker i sit fiktive omgivelser, det passende navn Lunacia, og til sidst håber at blive en platform for spil og oplevelser, der ligner Roblox.

Hvad vil det betyde at leve i en verden, hvor almindelige mennesker kan tjene lidt penge – eller endda mange penge – spiller spil?

Men lad os spole et par år frem til et punkt, hvor Apple og kryptovirksomhederne har fundet ud af noget. Hvad vil det betyde at leve i en verden, hvor almindelige mennesker kan tjene lidt penge – eller endda mange penge – på at spille spil? Hvordan vil det påvirke, hvilken slags spil der bliver bygget? Vil det gradvist hæfte opmærksomheden fra mennesker, der ellers kunne have brugt deres tid på at tommelfingre gennem feeds, uden at berige platformen?

Det er selvfølgelig for tidligt at sige, men engang i sommer, disse spørgsmål stoppede med at føles som sci-fi for mig. Jeg ved ikke, om Axie Infinity er den næste Fortnite. Men jeg tror på, at det fænomen, der udspiller sig i Filippinerne i dag, kommer til andre lande – muligvis endnu mere udviklede lande – i en ikke alt for fjern fremtid.

Og når det ankommer, ideen om at spille for at tjene kan bringe mange mennesker til krypto sammen med den.

Denne kolonne blev udgivet sammen med Platformer, et dagligt nyhedsbrev om Big Tech og demokrati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here