Medcast bruger et fornyet CRM-system til at hjælpe med at opkvalificere 20.000 sygeplejersker under COVID-19

0
11

 Aimee Chanthadavong

Af Aimee Chanthadavong | 14. oktober 2021 | Emne: Digital sundhed og velvære

Som forberedelse til en tilstrømning af intensivpatienter på grund af COVID-19-pandemien arbejdede det australske sundhedsministerium med tredjepartsfirmaer til sundhedsfaglig uddannelse for at kvalificere sygeplejersker over hele landet for at imødekomme den potentielle efterspørgsel efter arbejdsstyrken.

Et af disse firmaer var Medcast, der lancerede to online -læringsprogrammer for at kvalificere registrerede sygeplejersker inden for kritisk sygepleje og sygepleje med stor afhængighed. I de første to ugers lancering oplevede organisationen, at tilmelding fra registrerede sygeplejersker med base i metro, landdistrikter og regionalt Australien ramte 20.000. Disse kurser blev leveret mellem april til august 2020.

Medcast -direktør Stephen Barnett tilskrev organisationens evne til at lancere og levere disse kurser på så kort tid til den tekniske revision, virksomheden gennemførte for fem år siden. < /p>

Han forklarede, at processen involverede Medcast i at udskifte forskellige tredjepartssystemer, herunder et “meget komplekst” internt CRM-system, med en enkelt Salesforce-platform. Dette gjorde det også muligt for organisationen at samle data, der befandt sig i forskellige systemer, herunder dets læringsstyringssystem, dets websted og tidligere CRM -system, på ét sted.

“Da vi virkelig har eksploderet vores brugerbase – vi er oppe på omkring 110.000 brugere nu – havde vi egentlig bare brug for at forstå, hvordan vi forbinder bedre med vores brugere, hvordan tilbyder vi dem en bedre service, hvordan gør vi det levere det rigtige kursus på det rigtige tidspunkt til den rigtige person, og det er her, hvor vi i sidste ende overvåger kilden til sandhed på tværs af vores organisation, fordi vi havde en masse forskellige systemer, “sagde han til ZDNet.

” Så det blev besluttet, at Salesforce ville være den eneste kilde til sandhedsdatabase. “

Som en del af sin rolle i uddannelsen af ​​sygeplejersker fik Medcast også til opgave at rapportere tilbage til Department of Health med data om deltagelse og afslutning af kurser baseret på metrics som postnumre og regioner.

“At kunne rapportere tilbage til sundhed var virkelig vigtigt … vi var i stand til at samarbejde med afdelingen for at implementere uddannelsen, for at sikre, at der faktisk var en belastningsbalance, så du ved, at dette nu går ud til regionale områder, dette er hvad der er blevet optaget i by og metro … der var væsentligt drevet af dataene i Salesforce, “sagde Barnett.

Som næste skridt søger organisationen at skalere sine kurser for at hjælpe arbejdsgivere på hospitaler, praktiserende læger og ældrepleje med at opkvalificere deres personale. Det øger også sit engagement i forskningsoversættelsesrummet, tilføjede Barnett.

“Vi arbejder med føderale og statslige regeringer og med forskningsinstitutter for faktisk at demonstrere datadrevet adfærdsændring for at optimere sundhedsvæsenet,” sagde han.

Relateret dækning

NSW Health ønsker at sende elektroniske advarsler til forældre om deres barns rutinemæssige sundhedstjek Hvordan NSW Health brugte teknologi til at reagere på COVID-19 Realtidslæge-GP-data, der skal bruges til australsk COVID-19-styring Regionale NSW-hospitalsforsøg fjernovervågningsteknologi på COVID-19-patienter

Relaterede emner:

Australien  Aimee Chanthadavong

Af Aimee Chanthadavong | 14. oktober 2021 | Emne: Digital sundhed og velvære

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here