Modular Framework laptop får en markedsplass for alle disse modulene

0
8

Framework, produsenter av den modulære 13,5-tommers Framework-bærbare datamaskinen som er designet for å enkelt repareres og oppgraderes, har lansert en dedikert markedsplass fylt med reservedeler og oppgraderinger til den bærbare datamaskinen. Selskapet skrev i et blogginnlegg og sa at markedet for øyeblikket er fokusert på reservedeler og utvidelseskort, men at det håper å legge til flere tilpasningsmoduler som flere språktastaturer senere i år, samt tredjeparts- og samfunnsutviklede moduler i 2022 .

Det er et viktig skritt for den modulære bærbare datamaskinen, som har levert i litt over to måneder. Tross alt betyr ikke den bærbare datamaskinens 10/10 iFixit -score for reparasjon mye om du ikke kan få en reservedel når en komponent svikter. Og hvem bryr seg om en bærbar datamaskin kan oppgraderes hvis det ikke er noen interessante moduler som faktisk er tilgjengelige for å oppgradere den med.

Markedsplassen inneholder allerede en rekke utvidelseskort for den bærbare datamaskinen, som er designet for å plassere i de fire modulære rommene for å legge til alt fra ekstra lagringsplass til funksjoner som MicroSD -kortspor eller flere USB -porter. Det er også brukeroppgraderbar RAM og lagringsplass til salgs. Men butikken er helt klart et pågående arbeid, og viser en rekke andre ting som erstatnings-CPU-utstyrt hovedkort, tastatur og reservedeler som batterier og skjermer som “kommer snart.”

Framework har startet en solid start med å sørge for at bærbare datamaskiner enkelt kan repareres når de går i stykker, men det vil ta en stund til vi vet om det virkelig er levert på løftet om en bærbar datamaskin som kan oppgraderes over tid. Det er et løfte som har blitt gitt mange ganger gjennom årene. Bare i fjor oppdaget Dells forsøk på en oppgraderbar bærbar datamaskin med Alienware Area-51m, bare én modell senere.

Det har vært lignende høyprofilerte forsøk på å bringe modulære design til smarttelefoner. Men gjennom årene har forsøk fra selskaper som LG, Google og Motorola ikke lyktes å ha stor innvirkning. Bærekraftig smarttelefonprodusent Fairphone har opplevd større suksess, og annonserte nylig sin nye Fairphone 4 -smarttelefon. Men Fairphones fokus har alltid vært mer på enkle reparasjoner for lang levetid, i stedet for å tilby oppgraderte komponenter over tid.

Hvis du er interessert i å kjøpe en bærbar PC for deg selv, starter prisene på $ 999 for en samlet modell med en Intel i5-1135G7 CPU, 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass. Det er også en modell med en rimeligere $ 749 startpris hvis du er glad for å montere eller dyrere ferdigmonterte versjoner med raskere Intel i7-prosessorer og mer RAM og lagringsplass. Alle versjoner kommer med en 13,5-tommers 3: 2 2256 x 1504 skjerm, et 1080p webkamera og 55Wh batteri. Når dette skrives, sier Frameworks nettsted at nye bestillinger skal sendes neste måned.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here