Modular Framework laptop får en marknadsplats för alla dessa moduler

0
9

Framework, tillverkare av den modulära 13,5-tums Framework-bärbara datorn som är utformad för att enkelt repareras och uppgraderas, har lanserat en dedikerad marknadsplats fylld med reservdelar och uppgraderingar för sin bärbara dator. Företaget skrev i ett blogginlägg och sa att marknaden för närvarande är inriktad på reservdelar och expansionskort, men att det hoppas kunna lägga till fler anpassningsmoduler som ytterligare språk tangentbord senare i år, samt tredjeparts- och samhällsutvecklade moduler år 2022 .

Det är ett viktigt steg för den modulära bärbara datorn, som har skickat i drygt två månader. När allt kommer omkring spelar den bärbara datorns 10/10 iFixit -poäng för reparation ingen större roll om du inte kan få en reservdel när en komponent misslyckas. Och vem bryr sig om en bärbar dator kan uppgraderas om det inte finns några intressanta moduler som faktiskt finns att uppgradera den med.

Marknaden innehåller redan en rad expansionskort för den bärbara datorn, som är utformade för att plats i sina fyra modulfack för att lägga till allt från extra lagring till funktioner som MicroSD -kortplatser eller fler USB -portar. Det finns också användaruppgraderingsbart RAM och lagringsutrymme till salu. Men butiken är helt klart ett pågående arbete och listar en mängd andra artiklar som byte av CPU-utrustade moderkort, tangentbord och reservdelar som batterier och skärmar som “kommer snart.”

Framework har gjort en rejäl start på att se till att dess bärbara datorer enkelt kan repareras när de går sönder, men det kommer att dröja ett tag innan vi vet om det verkligen levereras på löftet om en bärbar dator som kan uppgraderas med tiden. Det är ett löfte som har gjorts många gånger under åren. Bara förra året upptäckte Dells försök att uppgradera en bärbar dator med Alienware Area-51m, bara en modell senare.

Det har gjorts liknande högprofilerade försök att få modulära mönster till smartphones. Men genom åren har försök från företag som LG, Google och Motorola inte lyckats påverka mycket. Den hållbara smarttelefontillverkaren Fairphone har blivit mer framgångsrik och tillkännagav nyligen sin nya Fairphone 4 -smartphone. Men Fairphones fokus har alltid varit mer på enkla reparationer för lång livslängd, snarare än att erbjuda uppgraderade komponenter över tid.

Om du är intresserad av att plocka upp en bärbar dator för dig själv börjar priserna på $ 999 för en monterad modell med en Intel i5-1135G7 CPU, 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme. Det finns också en modell med ett mer överkomligt startpris på 749 $ om du är nöjd med att montera eller dyrare förmonterade versioner med snabbare Intel i7-processorer och mer RAM och lagring. Alla versioner levereras med en 13,5-tums 3: 2 2256 x 1504 skärm, en 1080p webbkamera och 55Wh batteri. När detta skrivs säger Frameworks webbplats att nya beställningar ska levereras nästa månad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here