Mozillakonstnärer ifrågasätter om AI kan förutsäga polismord

0
8

 Jonathan Greig

Av Jonathan Greig | 14 oktober 2021 | Ämne: Artificiell intelligens

Två svarta artister har släppt ett nytt projekt med en provocerande fråga: Tänk om vi kunde förutsäga nästa polisskytte?

Med hjälp och finansiering av Mozilla, två artister har släppt ett innovativt projekt som heter “Future Wake”. Den interaktiva webbplatsen använder sig av polisens användning av förutsägbar programvara genom att göra det omvända: att använda AI som är utbildad i verklig brottsbekämpningsdata för att förutsäga framtida polismord.

Verket, gjort av två artister som bad om att vara anonym på grund av verkets känslighet, innehåller berättelser om fiktiva framtida offer för polisvåld i Chicago, Houston, Los Angeles, New York och Phoenix.

Polisens avdelningar i USA har använt artificiell intelligens har orsakat kontroverser i flera år. AI, ansiktsigenkänningsprogram och förutsägande verktyg används nu i stor utsträckning över hela landet, vilket väcker diskussioner om teknikens roll i polisvåld och de inneboende fördomarna på vissa plattformar. Minst 650 personer har skjutits ihjäl i USA av polisen 2021.

Webbplatsens fiktiva AI -system förutsäger platsen och sättet för framtida polismord. Dessa förutsägelser presenteras i brutal detalj: tittarna ser och hör från det fiktiva offret som diskuterar sina upplevelser och slutliga död.

AI -systemet som utbildas i de dödliga mötena och kartläggning av polisvåldsuppsättningar “förutspår” vem i dessa städer som sannolikt kommer att dödas av polis, var de kan dödas och hur de kan dödas.

Konstnärerna nämner snabbt att Future Wake är ett “konstprojekt som har för avsikt att väcka diskussioner kring prediktiv polis och polisrelaterade dödliga möten.”

“The” Wakes “genereras med hjälp av statistik och artificiell intelligens och baseras på 20 års historisk data. De genererade offren och berättelserna är inte verkliga”, säger artisterna på webbplatsen.

Mozilla

Projektet finansierades genom Mozillas Creative Media Awards. De två artisterna från Nederländerna är en del av ett större program som tillkännagavs i januari med namnet “Black Interrogations of AI.” förstärka fördomar som länge funnits offline. “

“Rekommendationsalgoritmer främjar rasistiska budskap. Ansiktsigenkänningssystem felidentifierar svarta ansikten. Och röstassistenter som Alexa och Siri kämpar för att förstå svarta röster. När AI i konsumentteknik blir mer sofistikerad och utbredd kommer problem som dessa att bli ännu mer komplexa,” Mozilla sa.

Tim, en av artisterna bakom projektet som bad om att hans efternamn skulle undanhållas, berättade för ZDNet att konceptet för Future Wake föddes ur deras samtal kring AI, prediktiv polisarbete, teknik och konst .

“Vår avsikt är att presentera konstverket med ett par djuplager. Det första lagret innehåller visuellt berättande om de framtida offren, tillgängligt för de flesta vuxna i och utanför USA. Det andra lagret är begreppet AI och vänder på prediktiv polis för ju mer teknik- och konstkunnig. Den tredje är en djupare dykning i teknikens och politiken i dessa ämnen, säger Tim.

Tim sa att han hoppades att projektet skulle få människor att vara mer empatiska mot de dödade av polisen och mer kritisk till statistik från polisavdelningar.

Han ville också att folk skulle vara medvetna om den programvara för prediktion som används av polisavdelningarna och att det skulle bli mer angeläget om att stoppa framtida dödsfall i polisens händer.

På frågan om potentiell kritik eller motreaktion – särskilt från svarta tittare som kan tycka att det här stycket är osmakligt eller okänsligt för de verkliga svarta liv som går förlorade varje dag för polisens våld – sa Tim att energin borde omdirigeras någon annanstans.

< p>“Som svarta konstnärer är vi medvetna om det här känsliga ämnet. Vi presenterar detta konstverk så noggrant som vi kan. Detta är ändå ett konstverk; folk kan tycka om det eller inte. Om någon blir kränkt av vår skildring av möjlig framtid offer, vi tror att det är bättre att omdirigera denna energi för att bekämpa detta våld, “förklarade Tim. “Det här stycket handlar inte bara om svarta offer; all demografi finns representerad i databasen och förutsägelser.”

Tim hyllade också Mozilla för att stödja konst och teknik samtidigt som han underlättade samtal i sina evenemang och butiker.

“De har en mycket empatisk, kritisk och utforskande attityd som stöder/stärker artister som vi själva. Och med hjälp av Harmony Labs har vi haft många sorters workshops och samtal med artister inom och utanför vår kohort”, säger Tim.

Han tillade att medan verket för närvarande bara finns på webbplatsform, pågår samtal om att skapa en offlineversion.

“Future Wake vänder upp och ner på tillämpningen av förutsägande polisarbete. I stället för att förutsäga brott som begås av allmänheten fokuserar det på framtida dödliga möten med polisen”, sa de två artisterna.

“I stället för att kommunicera polisbrutalitetstrauma enbart genom data och statistik, tänker vi koppla tittarna till skildringar av dessa förutspådda framtida civil-polismöten genom människodriven berättande.”

Artificiell intelligens

Forskare utvecklar AI -system för att förbättra upptäckt av ögonsjukdomar Amazon AWS AI -team söker det djupgående i det industriella Ett AI -ekosystem är inte nödvändigtvis allt moln Vad är AI? Allt du behöver veta om artificiell intelligens

Relaterade ämnen:

Datahantering Digital Transformation CXO Internet of Things Innovation Enterprise Software

Av Jonathan Greig | 14 oktober 2021 | Ämne: Artificiell intelligens

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here