Så här använder du Safari -tillägg på din iPhone och iPad

0
15

En av de mest praktiska typerna av programvara i någons quiver är webbläsartillägget: de coola små appletarna som låter din webbläsare göra vad du vill att den ska göra. Och en av de trevligaste sakerna med iOS 15 och iPadOS 15 är att du nu kan lägga till tillägg till webbläsaren Safari. Även om det här är en ny funktion som lanserades med den senaste iOS -versionen finns det redan ett antal användbara tillägg som du kan lägga till.

Det som följer är en sammanfattning av hur du lägger till tillägg till din Safari -app – medan vi har illustrerat processen med en iPhone kan du följa samma grundläggande anvisningar med en iPad. Vi har också inkluderat ett urval av några tillägg som du kan prova.

Så här lägger du till tillägg

  • Tryck på appen Inställningar .
  • Rulla ner till och välj Safari & gt; Tillägg.
  • Alla tillägg som du redan har installerat kommer att listas här. Klicka på “Fler tillägg” om du vill se vad som är tillgängligt i App Store. (Du kan också helt enkelt gå till App Store och söka på “Safari-tillägg.”)
 I dina inställningar går du till Safari & amp; gt; Tillägg för att se dina nuvarande tillägg och få nya. I dina inställningar går du till Safari & gt; Tillägg för att se dina nuvarande tillägg och skaffa nya.
  • När du har installerat ditt första tillägg ser du en liten “pusselbit” -ikon på vänster sida i Safari adressfält. Tryck på det, och menyn som dyker upp kommer att innehålla dina nuvarande tillägg plus ett val “Hantera tillägg”, som låter dig slå på och av dina tillägg.
 It's enkelt att installera ett nytt tillägg från App Store. Det är enkelt att installera ett nytt tillägg från App Store.
 En gång installerat kan du hantera dina tillägg från Safari -adressfältet. När du har installerat dem kan du hantera dina tillägg från Safari -adressfältet.

Några tillägg att prova

Detta är ett litet urval av några av de tillägg som du nu kan komma åt via App Store. Även om det inte finns många tillägg ännu (jämfört med antalet tillägg för, säg Chrome), är det en ganska säker satsning att det kommer mycket mer att komma under de närmaste månaderna.

Amplosion ($ 2,99)

AMP, som är en förkortning för “Accelerated Mobile Pages”, är ett webbformat som skapats av Google för att optimera sökresultaten för mobila webbläsare. Men om du hellre inte vill att Google ska anpassa de webbsidor du laddar upp kan du använda Amplosion för att omdirigera AMP -länkarna som visas i sökresultaten till vanliga mobillänkar.

Noir ($ 2,99)

När du surfar på natten och har ställt in din iPhone eller iPad i mörkt läge kommer du att träffar ofta på en webbplats som är tillräckligt ljus för att få ögonen att vattna. Noir låter dig ställa in ett mörkt läge för alla webbplatser du besöker.

1Password (prenumeration behövs)

1Password är ett välkänt och respekterad lösenordshanterare. Om du är en 1Password -användare är det ingen tvekan om att du kommer att vilja lägga till den här i din mobila Safari -app.

Superagent för Safari (gratis)

Det här praktiska tillägget fyller automatiskt i en webbplats med samtycksformulär för cookies baserat på dina preferenser, vilket kan spara mycket tid och irritation.

Webbinspektör (gratis)

Något för utvecklare: en app som låter dig inspektera HTML -kodning av en webbplats, ändra den, felsöka den och utföra andra viktiga uppgifter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here