Så här använder du spårningsblockeraren för iOS -appar

0
13

Sekretess tänker alla på idag. I våras introducerade iOS 14.5 en ny sekretessfunktion som heter App Tracking Transparency som kan ha gjort användarna lyckligare men inte älskade Apple för några andra företag – särskilt Facebook. Funktionen är fortfarande tillgänglig i iOS 15, tillsammans med några nya sekretessfunktioner.

Många appar spårar inte bara dina rörelser inuti appen, utan de spårar dina rörelser utanför appen – med andra ord, vart du går efter att du har lämnat appen. Det är därför du ser annonser på Facebook och andra appar för produkter du bara tittade på på Amazon eller andra webbplatser.

Före 14.5 kan du stänga av spårning för alla dina appar genom att gå till Inställningar & gt; Sekretess & gt; Spåra och inaktivera “Tillåt appar att begära spårning.” Den version som först visades i iOS 14.5 låter dig vara mer specifik. Till att börja med, när du installerar en ny app, behöver du inte göra någonting; du blir automatiskt tillfrågad om du vill att den nya appen ska spåra dig.

 Nya appar måste be om tillstånd för att spåra dig för att anpassa deras annonser. Nya appar måste be om tillstånd att spåra dig för att kunna anpassa sina annonser.
Det är upp till dig nu om du vill tillåta varje app att spåra dig eller inte. Nu är det upp till dig om varje app ska spåra dig.

Om du vill se vilka appar som har bett om tillstånd att spåra och eventuellt ändra deras spårningsinställningar kan du bara gå till samma spårningssida. Där kommer du att kunna ge eller återkalla det tillståndet. Så:

  • Gå till din iPhones inställningar och välj Sekretess & gt; Spårning.
  • Under “Tillåt appar att begära spårning” ser du nu en lista över specifika appar som har bett om det tillståndet. Du kan tillåta eller återkalla den behörigheten för varje specifik app.
Gå till Inställningar & amp; gt; Sekretess & amp; gt; Spårning för att ändra inställningarna för specifika eller alla appar. Gå till Inställningar & gt; Sekretess & gt; Spårning för att ändra inställningarna för specifika eller alla appar.

Och du kan fortfarande använda “Tillåt appar att begära spårning” för att inaktivera behörighet för alla dina nuvarande (och framtida) appar.

(Obs! Till en början var transparensen för appspårning funktionen tycktes missuppträda för vissa människor; den svarade antingen inte, eller så växlade spårningen i spårning. Den 3 maj utfärdade Apple uppdatering 14.5.1, som skulle åtgärda problemet. Enligt 9to5Mac, korrigeringen har inte fungerat för vissa människor; dock rapporterade minst en anställd på The Verge att hans växling inte längre var nedtonad. Det har inte rapporterats några sådana problem nyligen.)

< strong> Uppdatera 27 april, 09:20 ET: Denna artikel har uppdaterats för att lägga till en anteckning om problem med den nya funktionen.

Uppdatera 10 maj, 14:50 ET: Anteckningen om problem med den nya funktionen har uppdaterats.

Uppdatera 13 oktober, 17:20 ET: Detta artikeln har uppdaterats för att bekräfta att iOS 15 har skickats .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here