Singapore gaat mobiele verdedigingssystemen ontwikkelen met Ghost Robotics

0
14

Eileen Yu

Door Eileen Yu voor By The Way | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

Singapore's Defense Science and Technology Agency (DSTA) is een samenwerking aangegaan met het in Philadelphia gevestigde Ghost Robotics om gevallen van gebruik van pootrobots voor veiligheid, defensie en humanitaire toepassingen te identificeren. Ze zullen mobiele robotsystemen testen en ontwikkelen, evenals de bijbehorende technologie-enablers, die kunnen worden ingezet in uitdagend stedelijk terrein en ruwe omgevingen.

De samenwerking zou ook zien dat robots van Ghost Robotics worden gecombineerd met het robotica-commando-, -controle- en -communicatiesysteem (C3), zeiden de twee partners in een gezamenlijke verklaring die donderdag werd vrijgegeven.

De Singaporese overheidsinstantie zei dat haar C3-capaciteiten het “zenuwcentrum” waren van militaire platforms en commandocentra, die gebruikmaken van data-analyse, kunstmatige intelligentie en computervisietechnologieën om “strakkere coördinatie” en effectiviteit tijdens militaire en andere noodoperaties te vergemakkelijken.

Het robotica C3-systeem maakte gelijktijdige controle en bewaking van meerdere onbemande grond- en luchtsystemen mogelijk om een ​​holistisch situatieoverzicht te leveren voor gecoördineerde missies, inclusief bewaking in dichtbevolkte stedelijke omgevingen.

Met de samenwerking zouden DTSA en Ghost Robotics “nieuwe technologieën en gebruiksscenario's” testen en ontwikkelen voor onbemande grondvoertuigen met vier poten, die zouden worden geïntegreerd met manipulatoren met meerdere assen. Deze zouden de interactie van de autonome voertuigen met hun omgeving en objecten daarin verbeteren.

Energietechnologieën, zoals solid-state batterijen of brandstofcellen, zouden ook worden geïntegreerd om de robotsystemen voor langere tijd te laten werken.

De plaatsvervangend CEO van het Agentschap voor operaties en directeur van landsystemen, Roy Chan, zei: “In de wereld van snel evoluerende technologie is nauwe samenwerking tussen organisaties noodzakelijk om gezamenlijk gebruiksscenario's en innovatieve oplossingen te creëren. Door samen te werken met Ghost Robotics hoopt het Agentschap om de robotcapaciteiten in de verdediging te vergroten en het slagveld van de toekomst vorm te geven.

“We stellen ons voor dat robots op een dag de beste vriend van een verdediger zouden worden en ingezet zouden worden om meer risicovolle en complexe operaties uit te voeren op moeilijk terrein,” Chan zei. 

Het Agentschap is belast met het aanboren van wetenschap en technologie om capaciteiten te ontwikkelen voor de Singapore Armed Forces (SAF), inclusief het gebruik van autonome voertuigen. Het ministerie van Defensie en SAF hebben in juni 2021 een transformatiestrategie onthuld om de veranderende veiligheidsuitdagingen en -bedreigingen aan te pakken, die inspanningen omvatte om technologische vooruitgang te gebruiken om beter gebruik te maken van gegevens en nieuwe technologieën, zoals robotica C3-systemen, en deze technologieën te integreren in oorlogsconcepten om de operationele effectiviteit verbeteren en de behoefte aan mankracht verminderen.

Volgens Ghost Robotics werden zijn viervoetige onbemande grondvoertuigen gebouwd voor ongestructureerd terrein, waarop een typisch apparaat op wielen of rupsbanden niet efficiënt kon werken.

GERELATEERDE DEKKING

Singapore moet voorzichtig zijn met AI-gebruik, benadering van openbaar vertrouwen herzien Singapore zet robots in om natuurliefhebbers te herinneren aan veilige afstand Singapore stuurt Xavier de robot om de politie te helpen de straten veilig te houden tijdens een proefperiode van drie weken Singapore publiceert richtlijnen voor inzet van autonome voertuigen Singapore breidt testsite voor autonome voertuigen uit AI, robotica onder de meest gewilde vaardigheden in Singapore

gerelateerde onderwerpen:

Beveiliging Digitale transformatie CXO Internet of Things Innovatie Enterprise Software Eileen Yu

Door Eileen Yu voor By The Way | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here