WeWorks ökända grundare fick HBO Max att finjustera en dokumentär om honom

0
8

Månader efter att HBO Max originaldokumentation Generation Hustle debuterade på tjänsten, säger ett team som representerar WeWork-grundare Adam Neumann att streameren har ändrat något språk i ett avsnitt som kartlägger startens uppgång och spektakulära bortgång.

I ett pressmeddelande som skickades till en personal på The Verge tidigare i veckan meddelade ärekränkningsadvokat Thomas A. Clare – som nu representerar den kända tequilaentusiasten och rapporterade aspirerande odödlig – att HBO Max hade ändrat delar av ett Generation Hustle -avsnitt, med titeln “Cult of WeWork”, liksom dess beskrivning på HBO Max -sajten.

Tidigare sa serien i beskrivningen att den kombinerade “sann-kriminalitet kapris med färska, glansiga berättelser om karismatiska förfalskningar” och “färgglada bedragare”, enligt en version av webbplatsen arkiverad på Wayback Machine. Både karaktäriseringen av serien som ”sann brottslighet” och den ovan nämnda beskrivningen av dess ämnen har sedan tagits bort.

Tjänsten ändrade också språk i de slutkort som visas i avsnittet genom att ange att medan Neumann utreds har “inga straffrättsliga eller regulatoriska åtal lagts in.” Avsnittet innehåller nu också språk som WeWork förbereder för att bli offentligt. Medan språket i korten och serien och beskrivningen har uppdaterats, sa en talesman för HBO Max till The Verge att inga ändringar hade gjorts i själva avsnittet. Deadline rapporterades tidigare om ändringarna.

“Vi hoppas att dessa ansvarsfulla steg … sätter stopp för de felaktiga karaktärerna av Adams framgångsrika roll när det gäller att skapa en transformationsverksamhet.”

“HBO gjorde det rätta här genom att snabbt dra tillbaka dessa falska implikationer om Adam och WeWorks historia, och vi applåderar nätverket för att de har tagit dessa ansvarsfulla steg,” sade Clare, Neumanns advokat i ett uttalande . ”Medierna har upprepade gånger fått historien om Adam fel, och vi hoppas att dessa ansvarsfulla steg från ett välrenommerat utlopp hjälper till att stoppa de felaktiga karaktärerna av Adams framgångsrika roll när det gäller att skapa ett transformationsföretag.”

En talesman för HBO Max berättade för The Verge att Clares sammanslagning av ändringarna med HBO – snarare än HBO Max – var felaktig. Företaget hade ingen ytterligare kommentar att dela med oss ​​på onsdagen.

På frågan från The Verge varför redigeringen tillkännagavs nästan sex månader efter showens premiär i april, sa en talesman för Neumanns team att ändringarna gjordes “under de senaste dagarna.” Neumann behöll sitt ärekränningsråd den 14 januari 2021, enligt talespersonen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here