WhatsApp verbruikt uw Google Drive-opslaggegevens: functie voor back-upgrootte in de maak?

0
15

door Shaun op 14 oktober 2021 in Apps, Google – Laatste update: 14 oktober 2021 – Geen reacties

Op dit moment tellen WhatsApp-back-ups niet mee voor je Google Drive-opslag. Dat gaat misschien veranderen. Het lijkt erop dat er meer slecht nieuws is voor de berichten-app van Facebook. Het lijkt erop dat er in de toekomst een opslagbeperking van back-ups komt.

Omdat we goed nieuws krijgen over WhatsApp, duurt het niet lang voordat het slechte nieuws volgt. Vorige week is WhatsApp uitgerold end-to-end encryptie voor back-ups. Deze functie was zeer gebrekkig en er was veel vraag naar. Zodra deze privacyfunctie is ingeschakeld, betekent dit dat WhatsApp, Facebook, Google en Apple uw back-ups niet kunnen lezen. Dit is een belangrijke bonus bij het beschermen van de privacy en gegevens van gebruikers. Dit is een opt-in-functie en gebruikers moeten deze vanuit hun WhatsApp-instellingen inschakelen om deze te kunnen gebruiken.

Google is eerder dit jaar begonnen met het beperken van de opslagmogelijkheden voor gebruikers van Google-accounts. De eerste verandering kwam met het verkleinen van de beschikbare opslagruimte tot 15 GB. Deze opslag wordt gedeeld tussen Google Drive, Google Foto's en Gmail. Alsof dit niet beperkend genoeg was, zijn er berichten dat Google ook een opslaglimiet zal introduceren voor WhatsApp-back-up naar Google Drive.

Misschien wil je lezen: Beste Google Drive-applicaties voor Chrome

Is een nieuwe WhatsApp Opslaglimiet dreigt?

In 2018 onderhandelde WhatsApp over een deal met Google die onbeperkte back-upopslag toestond. Dit is hoe gebruikers konden genieten van het maken van back-ups van hun WhatsApp-gegevens zonder ooit een melding over weinig opslagruimte te krijgen. Vóór deze overeenkomst telden WhatsApp-back-ups wel mee voor uw Google Drive-opslagquotum.

ADVERTEREN

In navolging van de bovenstaande trend dat Google de opties voor gegevensopslag begon te beperkenaangeboden aan gebruikers, kan WhatsApp de volgende zijn. Het ziet er niet naar uit dat al je WhatsApp-back-ups meetellen voor je beschikbare opslagruimte. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Google en WhatsApp een bovengrens van 2000 GB gratis opslagruimte zullen invoeren, en daarna zal het gaan meetellen voor uw beschikbare opslagruimte op Google Drive.

Als je ooit hebt gekeken naar de grootte van je WhatsApp-back-up, weet je hoe snel deze 2000 GB zal worden gebruikt, vooral als je chats back-upt, foto's, documenten en video's van WhatsApp.

Het is belangrijk op te merken dat op dit moment noch Google noch WhatsApp officiële informatie heeft vrijgegeven die bevestigt dat een back-upbeperking komt eraan. Voorlopig is het slechts speculatie. Het is echter misschien geen slecht idee voor gebruikers om nu een back-up van hun WhatsApp-geschiedenis te maken, voor het geval er een beperkingsaankondiging om de hoek komt.

Hoe zal beperking mijn back-up in WhatsApp beïnvloeden?

WhatsApp-chatback-ups op Google Drive zijn een van de gemakkelijkste manieren om te schakelen tussen iOS- en Android-apparaten zonder uw berichten te verliezen. Als er een back-upopslagbeperking van kracht wordt, betekent dit dat gebruikers worden beperkt in welke berichten en gegevens ze kunnen bewaren.

ADVERTEREN

Omdat veel bedrijven ook de berichten-app gebruiken, kan dit ertoe leiden dat dingen die ergingewikkeld en tijdrovend zijn als het gaat om het maken van back-ups van correspondentie van klanten, leveranciers en zakenpartners. En hoewel het mogelijk is om meer opslagruimte te kopen bij Google, kunnen veel kleine bedrijven en individuele gebruikers mogelijk niet meer opslagruimte voor back-ups kopen.

Screenshot met de WhatsApp-back-upgrootte met en zonder video's

Is een functie voor back-upgrootte nuttig?

ADVERTEREN

WhatsApp lijkt op de hoogte te zijn van deze nieuwe stap van Google en werkt al aan een functie 'Back-upgrootte beheren'. Met deze functie kunnen gebruikers de inhoud kiezen waarvan ze een back-up willen maken, inclusief foto's, video's en andere bestanden. Momenteel is je enige optie bij het maken van back-ups om te beslissen om video's al dan niet op te nemen, dus dit is een welkome functie, ongeacht een opslagbeperking.

Niet alleen stelt deze functie gebruikers in staat te kiezen wat ze willen een back-up maken, maar het zal hen ook de grootte van de back-up laten zien. Op deze manier weten gebruikers hoeveel van hun opslagquotum zal worden gebruikt met hun huidige back-up.

Sluitende gedachten

Hoewel Google of WhatsApp niets officieel heeft aangekondigd, zou het lijken dat een beperking van de back-upopslag niet ver weg is. Dit zou betekenen dat de WhatsApp-back-up van gebruikers hun Google Drive-opslag zou verbruiken. Hoewel je altijd kunt betalen om je Google-opslag te vergroten, werkt WhatsApp ook aan een functie waarmee je kunt kiezen waar je een back-up van maakt. Dit is geen goed nieuws, aangezien de gespeculeerde 2000 GB gratis WhatsApp-back-upopslag zeer snel zal worden opgevuld, waardoor gebruikers zeer weinig opties hebben.

Hoe belangrijk zijn uw WhatsApp-back-ups voor u? Heeft een beperking gevolgen voor u?

ADVERTEREN