Bethesda verwijdert Games for Windows Live-afhankelijkheid van Fallout 3 GOTY

0
19

door Martin Brinkmann op 16 oktober 2021 in Games – 2 reacties

Microsoft stopte Games for Windows Live op 1 juli 2014. Meer dan zeven jaar later verwijderde Bethesda, nu een bedrijf van Microsoft, de Games for Windows Live afhankelijkheid van de Fallout 3 GOTY-game.

Games for Windows Live was een Microsoft-service die uitgevers en ontwikkelaars in hun games konden integreren om ondersteuning toe te voegen voor een verscheidenheid aan functies, waaronder sociale functies zoals vrienden en berichten, prestaties, maar ook Digital Rights Management (DRM) en in-game content aankopen.

Destijds bood de service van Microsoft enkele functies die andere spelplatforms, waaronder Steam, niet boden. Probleem was: de service was niet erg populair vanwege het buggy-karakter. Toch gebruikten populaire games zoals Fallout 3, Dawn of War 2, Street Fighter IV, GTA IV of Resident Evil 5 Games for Windows Live.

Toen Microsoft zijn service stopte, hebben de meeste uitgevers de service uit hun games gepatcht om ervoor te zorgen dat gamers de games konden blijven spelen. Aan de andere kant heeft Bethesda Fallout 3 GOTY niet gepatcht, en gamers die de game bezaten, hadden een ellendige tijd om het op Steam te laten spelen. Er is een mod gemaakt door communityleden die de afhankelijkheid heeft verwijderd, maar deze was alleen beschikbaar voor degenen die ernaar zochten.

ADVERTISEMENT

fallout 3 games voor Windows live verwijderd

De nieuwste patch-nota voor de Fallout 3 Game of the Year-editie bevestigt dat Bethesda de afhankelijkheid uit de game heeft verwijderd.

Fallout 3: Game of the Year-editie is bijgewerkt en installeert Games niet langer voor Windows Live-afhankelijkheden. Als Fallout 3 eerder op Steam was geïnstalleerd, raden we aan de titel te verwijderen en opnieuw te installeren.

Voor de titel is Games for Windows Live niet langer vereist en wordt nu gestart.

ADVERTEREN

Hoewel dat zal worden gewaardeerd door de meeste Steam-klanten die de game bezitten, zullen sommigen de zet misschien niet leuk vinden, althans voorlopig. Rock Paper Shotgun wijst erop dat de nieuwe versie de Fallout Script Extender (FOSE) heeft gebroken, die wordt gebruikt door “meer geavanceerde mods”. Nadat de update is geïnstalleerd, werkt de script-extender niet meer en dus ook niet mods die erop vertrouwen. FOSE werkt aan een update, maar er is geen verwachte aankomsttijd.

Een ander potentieel probleem kan van invloed zijn op gamers die DLC via Games for Windows Live hebben gekocht. Minstens één gamer merkte op dat DLC niet meer beschikbaar was na het installeren van de update op Steam.

Fallout 3 GOTY werkt niet zo goed op moderne Windows-machines. U vindt een lijst met problemen en mogelijke oplossingen op de PC Gaming Wiki-website. Als je de betere Fallout 3 wilt, bekijk dan Fallout: New Vegas Ultimate Edition. Het is beschikbaar op GOG en wordt momenteel afgeprijsd op de site. De originele game krijgt ook korting op GOG, en aangezien deze op GOG staat, wordt deze geleverd zonder Games for Windows Live-component.

ADVERTEREN

Nu jij: waar koop je games, als jij wel?

ADVERTEREN