Microsoft åtgärdar AMD CPU -prestandaproblem med nya testversionen av Windows 11

0
25

 Mary Jo Foley

Av Mary Jo Foley för allt om Microsoft | 16 oktober 2021 | Ämne: Windows 11

Microsoft gjorde den 15 oktober tillgänglig för Insider -testare i Beta och Release Preview -kanalerna en ny Windows 11 -testversion, 22000.282. Den versionen innehåller ett antal korrigeringar, inklusive en för AMD -CPU -problem och en annan för ett problem som resulterar i att vissa människor ser det gamla Windows 10 -aktivitetsfältet istället för det nya Windows 11.

AMD och Microsoft erkände båda att vissa användare såg prestandaförsämring när de körde Windows 11 på datorer med vissa AMD -processorer. Problemet påverkade spel hårdast, men även andra beräkningsintensiva arbetsbelastningar. Problemet berodde på både ett L3 -cachingproblem och ett “föredraget” kärnproblem som hindrade hur trådschemaläggning fungerade på en processors snabbaste kärna.

Build 22000.282 åtgärdar ett L3 -cacheproblem som kan påverka prestanda för enheter med AMD Ryzen -processorer som kör RTM -versionen av Windows 11, säger Microsofts utgåvor. Den nya versionen tar dock inte upp den föredragna kärndelen av problemet.

Microsofts release -anteckningar säger också att den här versionen åtgärdar ett problem som resulterar i att vissa människor inte ser den nya centrerade aktivitetsfältdesignen i RTM -versionen av Windows 11.

Det finns många andra korrigeringar som anges i utgivningsanmärkningarna för denna nya version. Microsoft och AMD sa att korrigeringen för AMD -processorfrågan borde göras tillgänglig för vanliga användare som kör Windows 11 före slutet av oktober.

Windows 11

Hur får jag Windows 11 nu Microsofts största mindre uppgradering någonsin handlar om ny maskinvaruuppgradering? Fem frågor att ställa först Hälften av företagsarbetsstationerna uppfyller inte de nya systemkraven Kan din dator uppgradera till Windows 11? Kontrollera att denna app Windows 11 orsakar “minskad prestanda” för vissa AMD -chips

Relaterade ämnen:

Microsoft Windows Windows 10 Enterprise Software Mary Jo Foley

Av Mary Jo Foley för allt om Microsoft | 16 oktober 2021 | Ämne: Windows 11

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here