Androids 12L-funktionsfald sigter mod at være en stor forbedring for foldetelefoner

0
18

På dette års Android Dev Summit annoncerede Google en kommende opdatering til enheder med større skærme, som inkluderer tablets, foldbare enheder og enheder, der kører ChromeOS. Google kalder opdateringen 12L, og den skal få Android 12 til at køre glattere på store skærme. Vi hørte første gang muligheden for en “12.1”-opdatering i slutningen af ​​september, og det ser ud til, at mange af de rygtede funktioner er sande.

12L optimerer layoutet af en enheds brugergrænseflade, justerer placeringen af ​​startskærmen, låseskærmen, meddelelser, hurtige indstillinger og mere. Google bemærker, at enhver skærm med 600 tæthedsuafhængige pixels (dp) og derover vil vise et layout med to kolonner, der gør brug af hele skærmen. I det eksempel, Google viser, er menuen Hurtige indstillinger skubbet mod venstre side af skærmen, mens meddelelsespanelet er låst til højre, hvilket giver dig mulighed for at få adgang til begge dele samtidigt – alt sammen uden at åbne én app og lukke en anden.

Android 12L to kolonner Foto af Google

12L introducerer også en ny proceslinje, der gør det nemmere for brugerne hurtigt at skifte mellem forskellige apps. Hvis du trækker og slipper en app fra proceslinjen, åbnes den i delt skærmtilstand, som Google bemærker, at den har aktiveret for alle apps, uanset om de kan ændres størrelse eller ej.

12L multitasking 12L multitasking Foto fra Google

En anden ændring, der kommer med 12L, er forbedret postboxing, der burde få apps til at se mere tiltalende ud. Google lader enhedsproducenter ændre størrelsen, formen og farven på brevbokse, samt tilføje afrundede hjørner og justere placeringen af ​​det indsatte vindue.

12L er indstillet til at blive frigivet i begyndelsen af ​​næste år, men du kan prøve de nye funktioner på forhånd på dens 12L udviklereksempelside. Derfra kan du downloade 12L-emulatoren for at komme i gang. Google siger også, at det samarbejder med OEM-partnere om at udrulle 12L-opdateringen, og at en udvikler-forhåndsvisning på 12L til Lenovo P12 Pro-tabletten er på vej.

Med så mange nye foldbare telefoner, der kommer på markedet, er det ikke meget af en overraskelse, at Google besluttede at udrulle en opdatering specifikt til dem (og tablets, selvfølgelig). Mens Google angiveligt har to foldbare telefoner på vej, eksperimenterer Samsung med en skærm, der kan foldes sammen til en tablet. Det er et år for foldbare enheder, og tendensen viser ingen tegn på at stoppe – de er ved at blive så mainstream, at selv Best Buy tilbyder reparationer i butikken af ​​Samsungs foldbare enheder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here