Firefox vraagt ​​niet meer wanneer u meerdere tabbladen sluit, maar er is een optie om dit in te schakelen

0
21

door Martin Brinkmann op 28 oktober 2021 in Firefox – 3 reacties

Mozilla Firefox 94 zal gebruikers niet meer vragen wanneer ze op het punt staan ​​een browservenster met meerdere tabbladen te sluiten. Eerdere versies van de Firefox-webbrowser gaven in dat geval een sluitprompt weer, wat als veiligheidsmaatregel fungeerde. Firefox  94 en nieuwer geven de bevestiging niet meer weer, ongeacht de manier waarop het browservenster is gesloten (met één opvallende uitzondering)

Firefox-gebruikers hebben verschillende opties als het gaat om het sluiten van de browser, b.v. door het menu te gebruiken of op de knop Sluiten te klikken. Het is interessant op te merken dat de sneltoets om het browservenster te sluiten niet uniform is. Windows-gebruikers moeten Ctlr-Shift-Q indrukken, terwijl Mac- en Linux-gebruikers Ctrl-Q gebruiken.

Een optie om de prompt uit te schakelen wordt geboden wanneer deze wordt weergegeven. Firefox tot versie 93 heeft geen optie in de Instellingen om de prompt opnieuw in te schakelen.

firefox bevestig tabbladen sluiten

ADVERTENTIE

Mozilla onthult waarom het besloot om de sluitingsprompt van Firefox op een ondersteuningspagina te wijzigen. Volgens de organisatie zijn acties in de genoemde contexten “waarschijnlijk opzettelijk” en dat de prompt “onnodig” is en “ongewenste wrijving” kan opleveren.

Vanaf Firefox versie 94 waarschuwt Firefox u niet langer standaard wanneer u de browser afsluit of een venster sluit met behulp van een menu, knop of opdracht met drie toetsen. De acties tot sluiten in deze specifieke context waren waarschijnlijk opzettelijk en daarom zorgden de berichten voor onnodige en misschien onwelkome wrijving.

Firefox 94 en nieuwer geeft alleen op Mac- en Linux-apparaten een bevestigingsprompt weer als de twee sneltoetsen worden gebruikt, omdat het risico van onbedoelde sluiting groter is, volgens Mozilla.

Het enige geval waarin een close-modal standaard is ingeschakeld, is voor snelkoppelingen met twee toetsen op macOS en Linux. Het risico van onbedoelde sluiting is in deze context groter, aangezien de snelkoppeling voor afsluiten (?+Q) grenst aan de snelkoppeling voor het wisselen van toepassing (?+Tab).

ADVERTEREN

Firefox-desktopgebruikers kunnen inschakelen of schakel de bevestigingsprompt voor het sluiten op elk gewenst moment uit in de browservoorkeuren, te beginnen in Firefox 94.

firefox bevestigen voordat meerdere tabbladen worden gesloten

Het enige wat u hoeft te doen is about:preferences in de adresbalk van de browser te laden en de nieuwe optie “Bevestigen voordat meerdere tabbladen worden gesloten” die wordt weergegeven onder Tabbladen op de kaart ge.

ADVERTEREN

Veteraan Firefox-gebruikers herinneren zich misschien dat de geavanceerde configuratie van de browser een voorkeur bevat, browser.tabs.warnOnClose, die bepaalt of de prompt voor sluiten wordt weergegeven of niet. Laad gewoon about:config in de adresbalk van Firefox, plak de voorkeur in het veld bovenaan en zet deze op TRUE (ingeschakeld) of FALSE (uitgeschakeld).

firefox waarschuwen bij sluiten

Mozilla is van plan om Firefox 94 Stable op 2 november 2021 uit te brengen.

Nu jij: gebruik je de bevestigingsprompt?

ADVERTENTIE