LG boekt hoogste omzet tot nu toe in Q3 door sterke vraag naar thuiselektronica

0
20

Cho Mu-Hyun

Door Cho Mu-Hyun | 28 oktober 2021 | Onderwerp: Hardware

LG Electronics zei donderdag dat het in het derde kwartaal van dit jaar bijna 19 biljoen won aan inkomsten en 540,7 miljard won aan bedrijfswinst boekte. De omzet steeg met 22% ten opzichte van een jaar eerder, terwijl de bedrijfswinst in dezelfde periode met 49,6% daalde.

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant schreef de sterke omzet van zijn huishoudelijke apparaten en tv's tijdens het kwartaal voor de groei van de omzet.

Het bedrijf zal echter 480 miljard won moeten gebruiken om de kosten van de recente terugroepactie van General Motors van zijn Bolt EV te dekken, aldus de LG.

Er waren meerdere meldingen dat het automodel in brand vloog voorafgaand aan de terugroepaankondiging, waarvan de Amerikaanse autogigant zei dat het werd veroorzaakt door defecte batterijen. Batterijfabrikant LG Energy Solution, die heeft gezegd dat het ook een deel van de terugroepkosten draagt, produceerde de batterijen die in Bolt EV worden gebruikt, terwijl LG Electronics de scheiders leverde die in die batterijen worden gebruikt.

Ondertussen, in termen van De winst in het derde kwartaal van LG Electronics, de divisie huishoudelijke apparaten, droeg opnieuw het meest bij aan de bedrijfswinst met 505,4 miljard won.

Het bedrijf zei dat het tijdens het kwartaal een groei met dubbele cijfers zag in de verkoop van huishoudelijke apparaten in Noord-Amerika, Europa en Midden- en Zuid-Amerika. De grote belangstelling voor hygiëne door de pandemie droeg bij aan de hoge verkoop van zijn stoomtoestellen, zei LG.

De tv-activiteiten droegen 208,3 miljard won bij aan de bedrijfswinst. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant zei dat de leveringen van OLED-tv's verdubbelden in vergelijking met een jaar eerder en dat zijn premium-tv's stevig werden verkocht tijdens het kwartaal.

Vooruitkijkend naar het vierde kwartaal, zei LG dat het verwachtte dat de concurrentie voor huishoudelijke apparaten zou toenemen, terwijl De verkoop van tv's zal naar verwachting dalen doordat meer consumenten minder tijd thuis doorbrengen door de versoepeling van de door pandemie veroorzaakte lockdown-maatregelen.

GERELATEERDE DEKKING

LG Chem ontwikkelt nieuwe plastic buitenlaag voor opvouwbare schermenLG bevestigt dat dit zal gebeuren iPhones verkopen in Zuid-Koreaanse winkels
LG belooft tegen 2050 te werken met 100% hernieuwbare energie
LG ziet 65% winst in Q2 stijgen dankzij apparaten en tv's
LG en Magna vormen joint venture voor elektrische aandrijflijn om zich op EV te richten markt Korea | pc's | Servers | Opslag | Netwerken | Datacenters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here