Raspberry Pi Zero 2 W: Nyt $15 board tilbyder op til 5 gange så meget som sin forgænger

0
22

Owen Hughes

Af Owen Hughes | 28. oktober 2021 | Emne: Hardware

raspberry-pi-zero-2w-board.jpg

Raspberry Pi Zero 2 W kommer fem år efter lanceringen af ​​den originale Pi Zero.

Billede: Raspberry Pi

Det billigste medlem af Raspberry Pi-computerfamilien har nu en efterfølger: Raspberry Pi Zero 2 W, en 64-bit, quad-core opfølgning til Zero W, der koster kun $15.

Pi Zero 2 W, der blev lanceret i dag af den britiske computerproducent Raspberry Pi, pakker en 1GHZ CPU, som producenten hævder pakker 5 gange så meget som ydelsen for multithread-arbejdsbelastninger end 2015's Raspberry Pi Zero.

65 mm x 30 mm-kortet har en quad-core 64-bit Arm Cortex-A53 CPU, klokket til 1 GHz. I hjertet er en Raspberry Pi RP3A0 system-in-package (SiP), der integrerer en Broadcom BCM2710A1 SoC (det samme, der bruges i Raspberry Pi, omend klokket lidt ned) med 512 MB LPDDR2 SDRAM. Ud over at tilbyde et markant spring i multi-threading, siger Raspberry Pi, at den opgraderede processor i Zero 2 W leverer et 40 % ydelsesboost i enkelttrådsudførelser.

SE: > Raspberry Pi foretager sin første prisstigning nogensinde, global chipmangel skylden

Den superbillige og superhackbare Raspberry Pi Zero blev hurtigt en af ​​Raspberry Pis bedst sælgende enheder, da den blev lanceret for fem år siden, takket være dens alsidighed og overkommelige pris – den koster kun $10 ved lanceringen.

Det er også en fast favorit blandt Raspberry Pi-medstifter, Eben Upton. “Af alle de produkter, vi har lanceret, er Zero stadig den, jeg er stoltest af: den repræsenterer vores mission mest perfekt om at give folk adgang til værktøjer og at eliminere omkostninger som en barriere,” skrev Upton i et blogindlæg, der annoncerede. den nye enhed.

raspberry-pi-zero-2-w-hero -800x535.jpg

Raspberry Pi Zero 2 W har nogle fysisk små, men metaforisk store støvler at fylde.

Billede: Raspberry Pi

“Vi har solgt næsten fire millioner enheder Zero og dens trådløse storebror Zero W til $10, og de har fundet vej til alt fra smarte højttalere til hospitalsventilatorer.”

Zero er ikke den billigste enhed i Raspberry Pi's sortiment – ​​denne hæder går til Raspberry Pi Pico, et mikrocontrollerkort bygget på Raspberry Pis brugerdefinerede RP2040 silicium, der blev lanceret i starten af ​​2021. I den anden ende af skalaen har du Raspberry Pi 4 Model B og Raspberry Pi 400, som er designet som mere overkommelige erstatninger til traditionelle stationære pc'er. Virksomheden oplevede en enorm stigning i salget i 2020 på grund af Covid-pandemien og den efterfølgende opfordring til at arbejde og lære hjemmefra, hvilket gjorde dets meget overkommelige og forbrugervenlige enheder endnu mere tiltalende.

Meget ligesom 2018 Raspberry Pi Zero W, der tilføjede trådløs forbindelse (deraf 'W') til det originale Zero-kort fra 2015, tilbyder Pi Zero 2 både trådløs og Bluetooth-forbindelse. Dette kommer i form af 2,4 GHz 801.11b/g/n trådløst LAN og Bluetooth 4.2. Der er også understøttelse af Bluetooth Low Energy (BLE).

SE: Tekniske færdigheder: Fire måder, du kan få det rigtige mix

< p>Med hensyn til fysisk tilslutning er der en MicroSD-kortprop, CSI-1 kamerastik, USB on-the-go (OTG) port og 40-bens GPIO header. Videoudgang er via en mini-HDMI-port. Takket være lighederne i størrelse og tilslutningsmuligheder kan Zero 2 W bruges som en drop-in-erstatning for de originale Pi Zero og Zero W, hvilket også betyder, at det nye board passer ind i de fleste eksisterende Raspberry Pi Zero-etuier.

Når det er sagt, kan den kræsne måske bemærke nogle forskelle i vægt: For at kompensere for den højere ydeevne af Zero 2 W, er Raspberry Pi nødt til at pakke mere varmeledende kobber ind for at hjælpe med at holde enheden kølig, mens den kører. “Hvis du holder en Zero W og en Zero 2 W i dine hænder, kan du virkelig mærke forskellen i vægt,” sagde Upton.

For at ledsage Zero 2 W har Raspberry Pi også lanceret en ny embedsmand USB strømforsyning. Den ligner meget den originale strømforsyningsenhed til Raspberry Pi 4 PSU, men med et USB micro-B-stik i stedet for USB-C-stikket.

Hardware

Fremtiden for personlig computer ligner en M1 Mac Google Tensor: Alt hvad du behøver at vide om Pixel 6-chippen Walmarts tidlige Black Friday-salg inkluderer $87 Chromebook, $299 iPhone 12 mini Den bedste NAS: Netværkstilsluttede lagerenheder til dit hjem eller forretningsprocessorer | PC'er | Servere | Opbevaring | Netværk | Datacentre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here