De tv's van volgend jaar chatten je in 8K

0
24

Ross Rubin

Door Ross Rubin | 24 november 2021 | Onderwerp: Processoren

Apple TV 4K (2021) review: geweldig, maar haast je niet om te upgraden Nu kijken

Bijna 50 jaar geleden sloten kopers van de Magnavox Odyssey het eerste videogamesysteem voor thuis aan op hun televisies en luidden een tijdperk in dat beloofde de televisie uit te breiden tot een scherm voor vrijwel elke vorm van informatie, communicatie of entertainment. Dergelijke diensten zouden inderdaad de schermen in huis doordringen, maar ze zouden via de pc komen en vervolgens de smartphone. Ondertussen, terwijl een hele reeks apparaten in de loop der jaren op tv's zijn aangesloten, zoals kabelboxen, TiVo's, dvd-spelers, PlayStations, Rokus en Apple TV's, is de inhoud gekoppeld aan video- en videogames. Producten die zich verder hebben gefocust, met name WebTV, hebben gefaald.

Maar de strijd is niet gestaakt. Een simpele Google Chromecast+ kan de Google Play-bibliotheek naar je woonkamer halen. Maar de uitbraakniches zijn natuurlijk meer visueel geweest. Deze omvatten het controleren van beveiligingscamera's die zijn gekoppeld aan verschillende smart home-ecosystemen (meestal geen tv die je moet zien) en de digitale kunstcollecties die worden aangeboden op Samsung's The Frame TV. Daarnaast zijn korte video-apps begonnen aan hun doorbraak. Samsung creëerde bijvoorbeeld zijn portretgeoriënteerde Sero TV met apps als Instagram en TikTok in gedachten. Samsung nam ook het voortouw door van de tv een hub voor zijn wellness-service te maken, in tegenstelling tot Apple, dat het op de Apple Watch heeft gecentreerd, en Meta, dat dit op zijn VR-headset heeft gedaan.

Hardware | Intel | ARM | Kunstmatige Intelligentie | Innovatie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here