Mozilla forbyr FVD Speed ​​Dial-utvidelsen og fjerner den fra Firefox; men brukere er rasende etter å ha mistet bokmerkene sine

0
33

av Ashwin 24. november 2021 i Firefox – Ingen kommentarer

Mozilla har utestengt den populære nye faneutvidelsen, FVD Speed ​​Dial, fra Firefox-tilleggsarkivet. En diskusjon på Mozillas diskursportal kaster lys bak dramaet.

Mozilla forbyr FVD Speed ​​Dial-utvidelsen og fjerner den fra eksisterende Firefox-installasjoner

Det fulle navnet på tillegget er Speed ​​Dial [FVD] New Tab Page, 3D Start Page, Sync. Utvikleren var Nimbus Web.

For omtrent et år siden oppdaget Mozilla at tillegget brukte en lyssky måte å samle brukerdata på. FVD vil fange opp søk gjort av brukere, og omdirigere disse nettforespørslene til en tredjeparts søkemotor.

ANNONSE

Etter å ha blitt tatt på fersk gjerning, fikk utvidelsens utvikler beskjed av Mozilla om å slutte med praksisen. Utvikleren deaktiverte funksjonen, og FVD Speed ​​Dial fikk være vert på AMO. Spol frem til nåtiden, og det ser ut til at noen ikke har lært leksen. Den kontroversielle funksjonen ble lagt til på nytt i FVD Speed ​​Dial. Siden utvikleren hadde blitt advart tidligere, var dette en gjentatt forseelse, Mozilla bestemte at det var dråpen og blokkerte tillegget.

Hvis du hadde FVD Speed ​​Dial installert i Firefox, kan du finne at den automatisk er fjernet. For de som er nysgjerrige, her er FVD Speed ​​Dial-oppføringen på AMO, som når den besøkes viser en feil som sier at siden ikke kan bli funnet. Dette er webarkivversjonen av siden, for referanse.

Hurtigvalg [FVD] Ny faneside, 3D Startside, Sync

Her er meldingen som vises på tilleggets side.

ANNONSE

Dette tillegget bryter Mozillas retningslinjer ettersom søkefunksjonalitet som tilbys eller lastes inn av tillegget, ikke må samle søkeord eller avskjære søk som går til en tredjeparts søkeleverandør. Tillegget har gjentatte ganger brutt disse vilkårene til tross for at Mozilla eksplisitt har påpekt dem.

FVD Speed ​​Dial-brukere er rasende etter å ha mistet tilgangen til bokmerker

< p>Nå, mens Mozilla forbyr utvidelsen er bra, utgjør det noen problemer for brukere som stolte på tillegget. Mange brukere har mistet tilgangen til alle bokmerkene de hadde lagret via FVD-hurtigvalg. Og nå som tillegget automatisk har blitt fjernet fra nettleseren, og utestengt fra butikken, er det bokstavelig talt ingen måte å installere det på igjen. Dette etterlater brukeren i stikken, ettersom de har mistet sine uvurderlige data. Noen brukere er rasende og klandrer Mozilla for å blokkere tillegget uten forvarsel. De mener at fjerndeaktivering av tillegget er sensur, og at brukere burde ha fått valget om å bruke utvidelsen eller ikke. For å gjøre vondt verre, har Mozilla låst diskusjonen med en tørr unnskyldning.

Mozilla-uttalelse om FVD-hurtigvalg

ANNONSE

Jeg er helt for sikkerhet og personvern, og å forby tillegget er den rette oppfordringen, men jeg føler med brukerne som mistet dataene sine. Har du noen gang blitt utestengt fra tilgang til dataene dine? Kontorarbeid, studier, hobbyprosjekter osv. kan bli påvirket av dette. Jeg opplevde et litt lignende problem da OneTab sluttet å fungere ut av det blå, det var frustrerende, men utvikleren var rask med å fikse problemet med en oppdatering.

Kanskje Mozilla kunne ha håndtert dette FVD Speed ​​Dial-forbudet på en bedre måte. Kanskje ved å vise en advarsel som informerer brukeren om det ondsinnede tillegget, og ber brukerne eksportere dataene sine, og deretter minne dem om å fjerne utvidelsen manuelt. Vel, det er vel for sent for det, antar jeg. Men kanskje dette er noe de bør se nærmere på for fremtiden.

På tidspunktet for skriving av dette innlegget er FVD Speed ​​Dial fortsatt tilgjengelig på Chrome Nettbutikk. Hvis du stolte på Firefox-tillegget og vil ha dataene dine tilbake, kan neste seksjon hjelpe deg.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg personlig har ikke prøvd dette, men noen brukere på reddit hevder at de installerte FVD Speed ​​Dial på Edge/Chrome, og brukte det til å eksportere hurtignumrene til utklippstavlen. Du kan bruke dette til å importere dem til et annet tillegg, for eksempel Group Speed ​​Dial. Dette vil selvfølgelig bare fungere hvis du hadde synkronisert dataene dine til skyen ved hjelp av Eversync. Hvis du desperat trenger å gjenopprette dataene dine fra FVD, virker dette som en god idé, faktisk er det kanskje den eneste løsningen på problemet. Ikke glem å fjerne tillegget når du er ferdig med det.

Hvis du leser artikkelen min om de 10 beste nye fane-utvidelsene for Chrome, har du kanskje lagt merke til at jeg hadde kritisert FVD Speed ​​Dial sine personvernerklæring. Apropos det, de fleste tilleggene som jeg anbefaler i det innlegget er tilgjengelige for Firefox, så det kan være lurt å prøve en av dem hvis du leter etter et alternativ.

Var du en FVD Speed Ringe bruker? Hva synes du om at tillegget blir fjernet?

ANNONSE