Smarttelefoner: Apple vinner på Samsung, mangel på komponenter plager industrien

0
17

Liam Tung

Av Liam Tung | 24. november 2021 | Emne: Smarttelefoner

Globalt smarttelefonsalg til forbrukere falt 6,8 % i tredje kvartal 2021 på år-til-år-basis på grunn av pågående mangel på komponenter.

Verdensomspennende smarttelefonsalg — i motsetning til forsendelser — falt fra 366,27 millioner i Q3 2020 til 342,29 millioner i inneværende kvartal, ifølge teknisk analytiker Gartner.

Samsung ledet 3. kvartal 2021 med 69 millioner enheter, ned fra 81 millioner enheter for ett år siden. Apples iPhone-salg økte imidlertid fra 40,5 millioner for ett år siden til 48,5 millioner enheter i 3. kvartal 2021.     

Ikke overraskende skyldtes hovedårsaken til fallet i salget mangel på komponenter i hele bransjen.

“Den nåværende mangelen på komponenter, som for eksempel radiofrekvens- og strømstyringsintegrerte kretser, forsinket smarttelefonproduksjon globalt. Dette forstyrret balansen mellom tilbud og etterspørsel, og sluttbrukere ble belastet med begrensede valg på salgsstedet,” forklarer Gartner.

Apple er ikke immun mot mangelen, og i forrige måned kuttet produksjonen av iPhone 13 med over 10 % fordi Broadcom og Texas Instruments ikke kan levere nok chips. Forsendelsesestimater for iPhone 13 indikerer for øyeblikket to til tre ukers leveringstid.

Apple-sjef Tim Cook sier i selskapets resultatrapport for fjerde kvartal at salget ville vært høyere med $6 milliarder hvis det ikke hadde vært for brikkemangel og forsyningskjedebegrensninger. Men ifølge Gartner var mangel på komponenter mer ødeleggende for smarttelefoner med lav pris.

“Tilbudsbegrensninger påvirket produksjonsplanen for grunnleggende smarttelefoner og smarttelefoner for bruk i mye mer enn premiumsmarttelefoner,” sier Anshul Gupta, senior forskningsdirektør i Gartner.

Til tross for at Samsung-salget falt, tror Gartner at deres premium sammenleggbare telefoner Galaxy Z Fold 3 og Galaxy Z Flip 3 solgte godt.

De fem beste leverandørene etter salg var Samsung, Apple, Xiaomi, Vivo og Oppo.

Apple tok tilbake nummer to innen salg til sluttbrukere, mens Xiaomi flyttet tilbake til nummer tre. Samsung opprettholdt sin totale ledelse, selv om markedsandelen falt 1,9 % fra år til år. De kinesiske smarttelefonleverandørene Xiaomi, Vivo og OPPO økte sine markedsandeler.

Vivo var det raskest voksende merket med salg opp 20,9 % i 3. kvartal 2021, sannsynligvis et resultat av Vivos 13 nye smarttelefoner og et større fokus på Europa og Midtøsten.

Selvfølgelig er smarttelefonindustrien ikke alene om å møte en mangel på komponenter, som også har påvirket alt fra spillindustrien til bilindustrien.

Tech Inntjening

Zoom lander flere store kunder i Q3, slår markedsestimatene Workday kjøper VNDLY for $510 millioner, rapporterer sterke Q3 Rackspace legger solid Q3, signerer stor avtale i Q4 Desktop Metal Q3 inntektslys, har som mål å skalere sine 3D-utskriftsystemer Opendoor aksjer stiger med 21 %: “Vi er veldig gode på dette,” sier finansdirektør Fiverr slår Wall Street-estimatene, bringer inn 74,3 millioner dollar i 3. kvartal Coinbase gir lavere inntjening enn forventet i 3. kvartal, overskudd opp nesten 400 % fra i fjor Palantir ser 4. kvartal , 2021-inntekter over forventningene Apple | iPhone | iOS | Mobilitet | Maskinvare | Anmeldelser

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here