AWS omfamnar Fedora Linux för dess molnbaserade Amazon Linux

0
17

Steven J. Vaughan-Nichols

Av Steven J. Vaughan-Nichols för Linux och öppen källkod | 24 november 2021 | Ämne: Moln

I stort sett körs det offentliga molnet på Linux. De flesta användare, även Microsoft Azure-kunder, kör Linux i molnet.

När det gäller marknadsjätten Amazon Web Services (AWS), kommer molnleverantören att låta dig köra många Linux-distros eller deras egna hembryggda Linux, Amazon Linux. Nu har AWS släppt en tidig version av sin nästa distro, Amazon Linux 3, som är baserad på Red Hats community Linux, Fedora.

AWS har länge försökt att införliva Red Hat Enterprise Linux (RHEL) kompatibilitet i Amazon Linux, men den här senaste versionen tar det till nya höjder. Genom att använda Fedora som uppströms, är den nya Amazon-distro, även kallad AL2022, en stabil distribution. Den har genomgått omfattande tester för att erbjuda paketstabilitet, och den inkluderar även alla tillgängliga säkerhetsuppdateringar. Den är naturligtvis optimerad för Amazon EC2, kommer integrerad med de senaste AWS-funktionerna och inkluderar en integrerad upplevelse med många AWS-specifika verktyg.

Denna nya Amazon Linux ger också frekventa och flexibla kvartalsuppdateringar. Till exempel låser varje AL2022-uppdatering till en specifik version av Amazon Linux-paketförrådet. Du behöver bara uppdatera när du vill göra ett drag, inte när någon ny version släpps.

Även: Amazon gör sig redo att avveckla en av sina äldsta molntjänster

För att förbättra sin övergripande säkerhet kommer AL2022 med SELinux aktiverat och tillämpat som standard. SELinux grundläggande säkerhetsstrategi, som begränsar allt om det inte uttryckligen tillåts, är motsatsen till Linuxs standardsäkerhetspolicy, som tillåter allt om det inte uttryckligen är förbjudet. Men när SELinux är korrekt distribuerat förbättrar du din säkerhet avsevärt. Genom att ställa in det från början hjälper AL2022 dig att låsa dina instansers säkerhet innan angripare kan rikta in sig på dig.

AL2022 är nu tillgänglig i förhandsvisning i alla kommersiella regioner. Du kan starta AL2022 från AWS Management Console, AWS Command Line Interface (CLI), AWS Tools for Windows PowerShell, RunInstances eller via en AWS CloudFormation-mall.

Denna distribution släpps i en tvåårig utgivningscykel, och den kommer också att stödjas i fem år. Så om du standardiserar på AL2022 kommer du att få stöd till 2027. 

Det finns ingen avgift för AL2022, men standardavgifter för Amazon EC2 och AWS gäller för att köra dess relaterade Amazon EC2-instanser och andra tjänster.< /p>

Mer Amazon

Vi köpte en Alexa-aktiverad mikrovågsugn. Här är vad som hände Early Black Friday-erbjudanden: Bärbara datorer, TV-apparater, hörlurar Amazon vill att du ska hålla tyst – av en olycksbådande anledning Bästa Amazon-eko: Vilken Alexa-enhet är rätt för dig? Amazon | Digital transformation | Datacenter | CXO | Innovation | Lagring

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here