AWS omfavner Fedora Linux for sin skybaserte Amazon Linux

0
22

Steven J. Vaughan-Nichols

Av Steven J. Vaughan-Nichols for Linux og åpen kildekode | 24. november 2021 | Emne: Cloud

I det store og hele kjører den offentlige skyen på Linux. De fleste brukere, til og med Microsoft Azure-kunder, kjører Linux på skyen.

Når det gjelder markedsgiganten Amazon Web Services (AWS), vil skyleverandøren la deg kjøre mange Linux-distroer eller deres egen hjemmebryggede Linux, Amazon Linux. Nå har AWS gitt ut en tidlig versjon av sin neste distro, Amazon Linux 3, som er basert på Red Hats fellesskap Linux, Fedora.

AWS har lenge prøvd å inkorporere Red Hat Enterprise Linux (RHEL)-kompatibilitet i Amazon Linux, men denne siste utgivelsen tar det til nye høyder. Ved å bruke  Fedora som oppstrøms, er den nye Amazon-distroen, også kalt AL2022, en stabil distribusjon. Den har gått gjennom omfattende testing for å tilby pakkestabilitet, og den inkluderer også alle tilgjengelige sikkerhetsoppdateringer. Den er selvfølgelig optimalisert for Amazon EC2, kommer integrert med de nyeste AWS-funksjonene og inkluderer en integrert opplevelse med mange AWS-spesifikke verktøy.

Denne nye Amazon Linux gir også hyppige og fleksible kvartalsvise oppdateringer. For eksempel låser hver AL2022-oppdatering til en spesifikk versjon av Amazon Linux-pakkelageret. Du trenger bare å oppdatere når du vil gjøre et trekk, ikke når en ny versjon er utgitt.

Også: Amazon gjør seg klar til å pensjonere en av sine eldste cloud computing-tjenester

For å forbedre den generelle sikkerheten, kommer AL2022 med SELinux aktivert og håndhevet som standard. SELinuxs grunnleggende sikkerhetstilnærming, som begrenser alt med mindre det er eksplisitt tillatt, er det motsatte av Linuxs standard sikkerhetspolicy, og tillater alt med mindre det er eksplisitt forbudt. Men når den er riktig distribuert, forbedrer SELinux sikkerheten din betydelig. Ved å sette den opp fra starten, vil AL2022 hjelpe deg med å låse instansenes sikkerhet før angripere kan målrette mot deg.

AL2022 er nå tilgjengelig i forhåndsvisning i alle kommersielle regioner. Du kan starte AL2022 fra AWS Management Console, AWS Command Line Interface (CLI), AWS Tools for Windows PowerShell, RunInstances eller via en AWS CloudFormation-mal.

Denne distribusjonen utgis i en toårig utgivelsessyklus, og den vil også støttes i fem år. Så hvis du standardiserer på AL2022, vil du bli støttet frem til 2027. 

Det koster ingenting for AL2022, men standard Amazon EC2- og AWS-avgifter gjelder for å kjøre relaterte Amazon EC2-forekomster og andre tjenester.< /p>

Mer Amazon

Vi kjøpte en Alexa-aktivert mikrobølgeovn. Her er hva som skjedde Early Black Friday-tilbud: Bærbare datamaskiner, TV-er, hodetelefoner Amazon vil at du skal holde stille — av en skummel grunn Beste Amazon Echo: Hvilken Alexa-enhet passer for deg? Amazon | Digital transformasjon | Datasentre | CXO | Innovasjon | Oppbevaring

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here