DBS Bank wijt 'toegangscontroleservers' voor tweedaagse serviceonderbreking

0
21

Eileen Yu

Door Eileen Yu voor By The Way | 24 november 2021 | Onderwerp: Beveiliging

DBS Bank heeft de bron van een serviceprobleem toegeschreven aan “toegangscontroleservers”, waardoor veel klanten niet in staat waren in te loggen op hun rekeningen. De Singaporese bank heeft van de lokale toezichthouder de opdracht gekregen om de oorzaak van het twee dagen durende probleem te onderzoeken.

De storing werd dinsdagochtend voor het eerst gemeld toen verschillende klanten problemen hadden met inloggen op of toegang krijgen tot de online en mobiele diensten van DBS. De bank gaf aanvankelijk weinig details over de oorzaak van het probleem en zei op haar Twitter- en Facebook-profielen en website dat ze wist dat klanten “intermitterende traagheid ondervonden bij het openen van [haar] bankdiensten”.

In een update woensdagochtend vroeg gepost, zei DBS dat het probleem was opgelost en dat de services waren hersteld. Klanten meldden echter opnieuw problemen met de toegang tot de onlinediensten van de bank, waardoor de bank later die dag erkende dat het probleem zich had voorgedaan.

Bankieren | Beveiliging TV | Gegevensbeheer | CXO | Datacenters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here