Kryptovaluta: Bør Bitcoin-gruvedrift dempes i Europa? Svenske myndigheter sier ja

0
23

Owen Hughes

Av Owen Hughes | 25. november 2021 | Emne: Økonomi

pullution-global-emissions-envinronment-factories.jpg

Etter et angrep i Kina har Sverige sett en kraftig økning i kryptoproduksjonen, som utnytter sine fornybare energiressurser.

Bilde: Dirk Meister/GETTY

Svenske myndigheter har bedt om et EU-omfattende forbud mot energikrevende gruvedrift av kryptovaluta, som de sier truer mål for å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 °C under Paris-avtalen fra 2015.

I et åpent brev til EU advarte Erik Thedéen, direktør for det svenske finanstilsynet, og Björn Risinger, direktør for det svenske Naturvårdsverket, at utvinningen av kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum hadde utløst en økning i energiforbruket i landet som utgjør «flere hundre prosent».

Denne kryptovalutautvinningen trekker i økende grad på Sveriges fornybare energikilder, som Thedéen og Risinge sier er «trengende nødvendig for utviklingen av fossilfritt stål i stor skala batteriproduksjon og elektrifisering av transportsektoren vår,” så vel som andre viktige tjenester.

SE: Hva er krypto? Bedriftsstartguiden til kryptovaluta

Kinas nylige nedbryting av kryptovaluta – som inkluderer et direkte forbud mot enhver aktivitet knyttet til utstedelse eller handel med virtuelle tokens eller drift av kryptovaluta-utvekslingsvirksomheter – har sett produsenter rettet oppmerksomheten andre steder.

Dette inkluderer de nordiske region, hvor priser og avgifter er gunstigere og det er rikelig med fornybar energi å utnytte.

“Hvis vi skulle tillate omfattende utvinning av kryptoaktiva i Sverige, er det en risiko for at den fornybare energien som er tilgjengelig for oss vil være utilstrekkelig til å dekke den nødvendige klimaomstillingen vi må gjøre,” advarer Thedéen og Risinge.

Brevet oppfordrer spesifikt til et europeisk forbud mot gruvemekanismen for kryptovaluta kjent som “bevis på arbeid”, som innebærer å bidra med databehandlingskraft for å løse matematiske gåter på nettverket og validere transaksjoner på blokkjeden.

På Ethereum-nettverket er beregningsinnsatsen som kreves for å utføre transaksjoner kjent som 'gass', hvor kostnaden settes av gruvearbeiderne i henhold til tilbud og etterspørsel på nettverket. Jo kraftigere datamaskinen er, desto mer sannsynlig vil en gruvearbeider motta en mynt.

Men denne prosessen krever også en enorm mengde energi. I følge Thedéen og Risinge utgjør strømforbruket for Bitcoin-gruvedrift i Sverige nå 1 Terawatt-time (TWh) årlig – lik elektrisiteten som kreves for å drive 200 000 husstander.

“Det er for øyeblikket mulig å kjøre en mellomstor elbil 1,8 millioner kilometer ved å bruke den samme energien det tar å utvinne en enkelt Bitcoin,” sier de. “Dette tilsvarer førti-fire runder rundt om i verden. Ni hundre Bitcoins utvinnes hver dag. Dette er ikke en rimelig bruk av vår fornybare energi.”

SE: Superdatabehandling kan hjelpe ta opp blockchains største problem. Slik gjør du

En rekke politiske alternativer er foreslått av Thedéen og Risinge for å dempe energikrevende kryptogruvedrift, inkludert skatter på produksjon av kryptovaluta og bedre kommunikasjon om dens miljøpåvirkning. Imidlertid bemerker de at ingen av disse alternativene liker å takle det umiddelbare problemet, spesielt “gitt den raske veksten og etterspørselen etter kryptoaktiva.”

Brevet oppfordrer derfor EU til å innføre tiltak for å stanse produksjon av kryptogruve som bruker energikrevende metoder, og til lovgivning for å hindre at selskaper som handler og investerer i kryptoaktiva beskriver seg selv eller deres virksomhet som miljømessig bærekraftig.

Selv om dette kan føre til at kryptoprodusenter flytter til land med en vennligere holdning til kryptovalutaer, men liten eller ingen tilgang til fornybare energikilder, sier Thedéen og Risinge “det er viktig at Sverige og EU går foran og går foran og går foran med et eksempel for å maksimerer sjansene våre til å møte Parisavtalen,” og de ber andre globale myndigheter følge etter.

De legger til: “Et forbud mot metoden for bevis på arbeid innen EU kan være et viktig første skritt. i et globalt trekk mot en større bruk av mer energieffektive metoder for kryptogruvedrift.

“Det vil også bety at vår fornybare energi brukes så effektivt som mulig for å støtte overgangen til klimanøytralitet.”

Finans

FBI: Ransomware-grupper som knytter angrep til 'betydelige økonomiske hendelser' Den beste online masteren i finans i 2021 Bitcoin-gruvedrift 101: Hvordan bygge en kryptomineringsrigg Hvordan bygge bedriftskreditt Blockchain | CXO | E-handel | SMBer | Teknisk industri | Innovasjon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here