Activision Blizzard kommer inte att spela en roll vid The Game Awards i år

0
28

Geoff Keighley, exekutiv producent och värd för The Game Awards, skickade ut en tweet för att bekräfta att Activision Blizzard utanför dess nomineringar “inte kommer att vara en del av årets #TheGameAwards.” Detta i ljuset av påståenden om företagets giftiga kultur, samt anklagelser om vd Bobby Koticks historia av övergrepp och trakasserier.

I en intervju med The Washington Post antydde Keighley Activision Blizzards potentiella borttagning från prisutdelningen, och noterade att han övervägde hur han skulle “navigera” situationen med företaget utan att skada dess utvecklare eller anställda.

Även om Activision Blizzard inte kommer att ha en roll i årets Game Awards, kan företaget fortfarande ge visst inflytande över showen. Rob Kostich, VD för Activision Blizzard sitter i The Game Awards rådgivare. Även om styrelsen inte har något att säga till om när det gäller vilka spel som får nomineringar och utmärkelser, hjälper den ändå till att “vägleda och främja uppdraget” för The Game Awards.

“Det finns ingen plats för övergrepp, trakasserier under rovdrift i vilket företag eller vilken gemenskap som helst”

Andra spelföretag har uttalat sig om kontroversen kring Activision Blizzard, med PlayStation som skickar ut ett företagsomfattande meddelande för att fördöma påståendena, och Xbox-chefen Phil Spencer säger att Microsoft är omvärdera sin relation med företaget.

“Det finns ingen plats för övergrepp, trakasserier eller underfundig praxis i något företag eller någon gemenskap”, skrev Keighley. “Vi måste alla arbeta tillsammans för att bygga en bättre och mer inkluderande miljö så att alla känner sig trygga att bygga världens bästa spel.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here