Spotify tar bort populära komikers innehåll på grund av royaltiestvister

0
63

Spotify har dragit verk av några av de mest populära komikerna, inklusive Kevin Hart, Tiffany Haddish, John Mulaney och Jim Gaffigan på grund av en royaltytvist. Först rapporterades av The Wall Street Journal, ett antal högprofilerade underhållare söker royaltybetalningar för sina skämt när de spelas på radio, såväl som på tjänster som Spotify, Pandora, YouTube och SiriusXM.

Efter misslyckade förhandlingar med Spoken Giants tog Spotify bort hundratals komikers innehåll från tjänsten

Serieernas ansträngningar backas upp av det globala rättighetsadministrationsföretaget Spoken Giants, som arbetar för att underhållare kompenseras ordentligt för talat innehåll. Som WSJ noterar betalas komiker vanligtvis av sitt märke eller distributör – tillsammans med organisationen SoundExchange för digitala prestandarättigheter – när en digital tjänst spelar upp deras innehåll. De är dock tekniskt sett inte kompenserade för att skriva det innehållet, något som Spoken Giants hoppas kunna förändra.

Efter misslyckade förhandlingar med Spoken Giants tog Spotify bort hundratals komikers innehåll från tjänsten . I ett uttalande till WSJ sa Spotify att de redan betalat “betydande summor pengar för innehållet i fråga och skulle älska att fortsätta göra det.” The Verge kontaktade Spotify med en begäran om kommentar men hörde inte av sig direkt.

Det finns inga ord om Spotify kommer att försöka nå en överenskommelse med Spoken Giants igen, eller om komikers innehåll kommer någonsin tillbaka. Med Spotify som förväntas ha över 400 miljoner användare i slutet av året, kan de drabbade komikerna gå miste om enorma mängder synlighet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here