Meta har en 'moralsk forpligtelse' til at gøre sin mentale sundhedsforskning gennemsigtig, siger videnskabsmænd

0
26

I et åbent brev til Mark Zuckerberg, der blev offentliggjort mandag, opfordrede en gruppe akademikere til, at Meta skulle være mere gennemsigtig omkring sin forskning i, hvordan Facebook, Instagram og WhatsApp påvirker børns og unges mentale sundhed. Brevet opfordrer virksomheden til at tillade uafhængige anmeldelser af dets interne arbejde, bidrage med data til eksterne forskningsprojekter og nedsætte en uafhængig videnskabelig tilsynsgruppe.

“Du og dine organisationer har en etisk og moralsk forpligtelse til at afstemme din interne forskning om børn og unge med etablerede standarder for evidens inden for mentalsundhedsvidenskab,” står der i brevet, der er underskrevet af forskere fra universiteter rundt om i verden.

Det åbne brev kommer efter lækager fra Facebook afslørede nogle data fra virksomhedens interne undersøgelse, som viste, at Instagram var forbundet med angst og kropsbilleder for nogle teenagepiger. Den frigivne forskning er dog begrænset og baseret på subjektiv information indsamlet gennem interviews. Selvom denne strategi kan give nyttig indsigt, kan den ikke bevise, at sociale medier forårsagede nogen af ​​de mentale sundhedsresultater.

De oplysninger, der er tilgængelige indtil videre, ser ud til at vise, at de undersøgelser, Facebook-forskere har udført ikke opfylder de standarder, akademiske forskere bruger til at udføre forsøg, hedder det i det nye åbne brev. De tilgængelige oplysninger er heller ikke fuldstændige, bemærkede forfatterne – Meta har ikke offentliggjort sine forskningsmetoder eller data, så det kan ikke granskes af uafhængige eksperter. Forfatterne opfordrede virksomheden til at tillade uafhængig gennemgang af tidligere og fremtidig forskning, som ville omfatte frigivelse af forskningsmaterialer og data.

Brevet bad også Meta om at bidrage med sine data til den igangværende uafhængige forskningsindsats om unges mentale sundhed. Det er en langvarig frustration, at store teknologivirksomheder ikke frigiver data, hvilket gør det udfordrende for eksterne forskere at granske og forstå deres produkter. “Det vil være umuligt at identificere og fremme mental sundhed i det 21. århundrede, hvis vi ikke kan studere, hvordan unge mennesker interagerer online,” sagde forfatterne.

Virksomheden har sandsynligvis data om platformbrug og anden brugeradfærd for at vise, hvordan deres platforme påvirker eller ikke påvirker børns og teenageres mentale sundhed, sagde Kaveri Subrahmanyam, en udviklingspsykolog ved California State University, Los Angeles, til The Verge dette. efterår. “Hvorfor frigiver de ikke de data, de har, der viser klikkene og anden adfærd? Jeg synes, de burde invitere forskere, der har den ekspertise, og give dem de data og lade dem lave den analyse,” sagde hun.

Det åbne brev opfordrede også Meta til at etablere en uafhængig videnskabelig trust til at evaluere eventuelle risici for mental sundhed fra brugen af ​​platforme som Facebook og Instagram og til at hjælpe med at implementere “virkelig evidensbaserede løsninger til onlinerisici i verdensomspændende skala.” Tilliden kunne ligne det eksisterende Facebook Oversight Board, som hjælper virksomheden med beslutninger om indholdsmoderering.

Intern forskning tilgængelig fra Meta på nuværende tidspunkt kan ikke endegyldigt sige, om eller hvordan sociale medieplatforme påvirker mental sundhed, men de lækkede resultater – kombineret med anden forskning på sociale medier – rejser nok spørgsmål til at berettige yderligere undersøgelse gennem mere stringent forskning, der kunne hjælpe med at forstå forholdet. At forstå, hvordan livet online påvirker børn og teenagere, er et kritisk spørgsmål, noterer forfatterne af det åbne brev. Men den hemmelighed, som Meta hidtil har navigeret i forskningen med, har “noget forudsigeligt” affødt skepsis fra forskningsmiljøet, som prioriterer gennemsigtighed, og efterladt andre interessenter (som lovgivere og forældre) bekymrede, skrev forfatterne til det åbne brev. At tage de trin, forfatterne skitserer, kan hjælpe med at opklare disse problemer og bidrage til et mere komplet billede af mental sundhed online.

“Hvis de rigtige videnskabelige og etiske værktøjer var på plads, kunne data indsamlet af Meta informere, hvordan vi forstår brugen af ​​digital teknologi og dens indflydelse på mental sundhed på hidtil usete måder,” lyder brevet .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here