Kunstig intelligens driver flere datacentre, men vil stadig ikke afhjælpe problemer med teknologisk personale

0
459

Joe McKendrickSkrevet af Joe McKendrick, bidragyder Joe McKendrick Joe McKendrick Bidragyder

Joe McKendrick er en forfatter og uafhængig analytiker, der sporer informationsteknologiens indvirkning på ledelse og markeder. Joe er medforfatter, sammen med 16 førende industriledere og tænkere, af SOA-manifestet, som skitserer værdierne og de vejledende principper for serviceorientering.

Fuld bio Udgivet i Service Oriented den 11. december 2021 | Emne: IT-prioriteter

Dette er lukrative tider for teknologileverandører, men med tsunamien af ​​teknologi, der strømmer ind på markedet, bliver slutbrugerkunder i stigende grad overvældet af det hele. Kunstig intelligens til undsætning? Hold den tanke.

Foto: Joe McKendrick

Det er ordet fra en nylig Uptime Institute-undersøgelse, der viser, at teknologileverandører og datacenteroperatører ser næsten konstant ekspansion. For tredje år i træk siger omkring 80 %, at kundernes forbrug er på eller over det normale niveau. Halvdelen forventer stærk vækst i kapitaludgifterne i de næste tre til fem år. Omkring hver tredje forudsiger en vis opbremsning i vækstraterne, men kun hver sjette forventer, at den vil flade ud eller skrumpe.

Gode ​​nyheder, men hvor bliver alle de nye ting hen? Forudsigelse af datacenterkapacitet er fortsat en mørk kunst – og for fjerde år i træk siger leverandører, at det er det største problem, deres kunder står over for. Håndtering af en kombination af forskellige datacentermiljøer – typisk en hvilken som helst blanding af lokalt, colocation, inklusive både detail- og engrossalg og cloud – steg til den næststørste operatørudfordring.

Derudover rapporterer næsten halvdelen (47 %) af datacenteroperatørerne, at det er svært at finde kvalificerede kandidater, og 38 % af teknologiudbyderne siger, at personalemangel vil hæmme væksten. Mens AI forventes at blive vedtaget mere bredt i de næste fem år, men vil ikke afhjælpe manglen på personale. En tilgang er at åbne op for rekruttering for en bredere mangfoldighed af potentielle kandidater, og de fleste leverandører, 88 %, forventer, at mere forskelligartet personale vil blive rekrutteret i de næste tre til fem år.

Både teknologileverandører og datacenteroperatører deler synspunktet om, at kunstig intelligens i stigende grad vil blive brugt til at forbedre facilitetsdriften. “AI-teknikker fortsætter med at udvikle sig, og pandemien tvang mange datacenteroperatører til at revidere deres investeringer i fjernovervågning og relateret software, hvilket drev interessen for teknologien,” fastslår undersøgelsens forfattere, Rhonda Ascierto og Jacqueline Davis fra The Uptime Institute. En voksende andel af leverandører, 89 % i 2021 (op fra 70 % i 2019), er enige om, at kunstig intelligens vil blive brugt i vid udstrækning i datacentre for at forbedre effektiviteten og tilgængeligheden inden for de næste fem år.

Kun omkring en tredjedel mener, at AI vil reducere datacenterbeskæftigelsen i forhold til arbejdsbelastningen inden for samme tidsramme. Kun 23 % af operatørerne forventer, at teknologien vil reducere det operationelle personale inden for de næste fem år. “Operatører tager en afmålt tilgang til realiteterne ved at implementere AI-drevet software i missionskritiske funktioner,” siger Ascierto og Davis. “Forbedringer fra teknologien og dens evne til at sænke personaleniveauet gennem automatisering er typisk resultatet af en iterativ, menneskedrevet proces. At udvikle tillid til et system tager tid.”

Uptime-analytikerne forudser, at der vil være behov for næsten 2,3 millioner fuldtidsansatte globalt i 2025 for at understøtte design, opbygning og drift af datacenterinfrastruktur globalt, op fra anslået to millioner i 2020. Efterspørgslen efter arbejdere “forstærkes af den forventede pensionering af mange eksisterende arbejdere,” siger forfatterne.

Den største udfordring for kunderne er konsekvent: forudsigelse af datacenterkapacitet. “For nogle operatører betyder det, at de håndterer løbsk efterspørgsel i deres egne lokale datacentre, mens det for andre forventer en reduceret efterspørgsel, efterhånden som mere arbejde flytter til tredjeparts infrastruktur,” ifølge Ascierto og Davis. “For de fleste er udfordringen mere nuanceret end kapacitetsstørrelse alene. Det handler om, hvor forskellige arbejdsbelastninger skal køre baseret på krav til omkostninger, robusthed, compliance og andre faktorer.”

Edge computing er også gået ind i teknologidesign og kapacitetsplanlægning. Leverandørernes tillid til den kortsigtede vækst af edge er steget, og 60 % er enige om, at de fleste af deres kunder vil eje små edge-datacentre inden for fem år, mod 48 % for et år siden. De fleste, næsten tre fjerdedele, siger, at de foretager ændringer i deres produkter eller tjenester som svar på fordelen. “Redesign og ændringer kan være nødvendige for edge-implementeringer, fordi edge computing ofte er placeret på fjerntliggende eller nye steder med minimal eller ingen personaletilstedeværelse,” siger Uptime-forfatterne.

“I det sidste årti er tilgængelighedszoner blevet de facto-måden for hyperskalaoperatører til at opretholde en service altid, men tilgangen er ikke længere begrænset til hyperskalaer,” tilføjer de. “Virksomheder er begyndt at implementere private cloud-arbejdsbelastninger på tværs af racks i mindst tre colocation-steder, der er tilstrækkeligt tæt på hinanden til at sikre lav latenstid, men langt nok fra hinanden til at undgå en lokal afbrydelse på ét sted, der påvirker arbejdsbelastninger på et andet. Ved at replikere og omdirigere arbejdsbyrder blandt websteder betyder det, at behovet for fejltolerance i et enkelt datacenter kan reduceres, i det mindste i teorien.”

Der er to grunde til denne diversificering: øget uafhængighed af it-tjenester og arkitektonisk kompleksitet. “Der kører mere kritisk arbejde i datacentre end nogensinde før, og alle store komponentfejl kan falde i kaskade, hvilket gør gendannelse vanskelig og dyr,” påpeger Ascierto og Davis.

Der er stigende bevidsthed om it's rolle i bæredygtighed , viser undersøgelsen også. Efterhånden som flere store datacentre (20 MW eller mere) etableres i de næste fem år – noget som leverandørerne forventer – vil der være øget pres på sektoren for at forbedre sit miljømæssige fodaftryk. Næsten tre fjerdedele af leverandører forventer, at de fleste faciliteter vil have CO2-reduktionsmål i 2022. Næsten fire ud af fem leverandører har fastsat egne mål for at reducere miljøpåvirkningen af ​​deres produkter eller tjenester. De fleste af disse leverandører (80 %) har redesignet deres datacenterprodukter/tjenester for at forbedre deres miljømæssige fodaftryk i de seneste to år.

Skyprioriteter | CXO | Tankeledelse | Innovation | Teknik og arbejde