12 fantastiska appar redo för din nya 2021 Mac

0
193

Med Apples snygga nya MacBook Pros, dess färgglada nya iMac och naturligtvis 2020 års fortfarande utmärkta M1 MacBook Air som alla erbjuder otrolig prestanda och batteritid har det aldrig varit en bättre tid att ge (eller ta emot) en ny Mac.

Och eftersom fler och fler människor går över till distansarbete måste den bärbara datorn eller datorn du köper göra mer än någonsin. Så vi har samlat några av våra favoritappar för Mac, utformade för att hjälpa dig att bli mer produktiv eller för att helt enkelt göra det lite roligare att använda din dator och navigera i vardagen och Zoom-samtal.

Pixelmator Pro

Pixelmator Pro Pixelmator Pro Bild: Pixelmator Team

Adobe Photoshop är ett nyckelverktyg för bild- och fotoredigering, men det är superdyrt tack vare dess månatliga prenumeration på $9,99. Pixelmator Pro, å andra sidan, har en engångsavgift på $19,99 samtidigt som den erbjuder massor av kraftfulla verktyg för att redigera dina bilder. Den senaste uppdateringen lade till en mängd användbara nya funktioner, inklusive möjligheten att omedelbart ta bort bakgrunden från en bild och förbättrade maskerings- och urvalsverktyg.

Pixelmator Pro

 • 20 USD

Pixelmator Pro erbjuder massor av kraftfulla verktyg för att redigera dina bilder samtidigt som den kostar mindre än Adobes app.

 • 20 USD på Mac App Store

Spark

Spark Spark Image: Readdle Technologies

Spark är en av mina favoritappar för e-post för mobilen, och företagets Mac-app är lika bra och erbjuder ett snabbt användargränssnitt, användbar automatiserad sortering och massor av anpassning för avancerade användare. Och den stöder Gmail, Outlook, iCloud, Yahoo, Exchange och mer, tillsammans med integrationer för populära jobbtjänster som Trello, Asana, Zoom och GoToMeeting. Ingen gillar att behöva hantera e-post, men Spark gör det lite lättare att få det gjort.

Spark

Spark är en av de bästa e-postapparna för mobilen, och företagets Mac-app är lika bra och erbjuder ett snabbt användargränssnitt, användbar automatiserad sortering och massor av anpassning för avancerade användare.

 • Gratis på Mac App Store

Tweetbot

< /figur>

Twitters officiella app finns och är gratis, men Tweetbot är oändligt mycket bättre om du är den typen av person som spenderar mycket tid på Twitter. Den betalda appen har inga annonser eller föreslagna tweets som täpper till din tidslinje – i stället erbjuder den bara den revolutionerande funktionen att visa alla tweets från personerna du följer i den kronologiska ordningen som de twittrade den. Appen ser också bra ut med ett rent, enkelt gränssnitt som gör det nästan roligt att läsa Twitter.

Tweetbot

 • 10 USD

Twitters officiella app är gratis, men Tweetbot är oändligt mycket bättre om du är den typen av person som spenderar mycket tid på Twitter.

 • 10 USD på Mac App Store
 • 10 $ hos Tapbots

Alfred 4 för Mac

Alfred 4 för Mac Alfred 4 för Mac Bild: Crayons

Som många appar på den här listan gör Alfred något som en av Apples inbyggda appar redan gör – i det här fallet, sök på din dator. Men Alfred är mycket bättre: ett blixtsnabbt sökverktyg och appstartare som stöder praktiskt taget oändlig anpassning, inklusive automatiserade arbetsflöden, skräddarsydda Google-sökningar eller vad du kan tänka dig. När du har använt den i några dagar kommer du aldrig att kunna gå tillbaka till Spotlight igen.

Alfred 4 för Mac

 Alfred är ett blixtsnabbt sökverktyg och appstartare som stöder praktiskt taget oändlig anpassning.

 • Gratis från Alfred

DaisyDisk

DaisyDisk DaisyDisk Image: Software Ambience

Det händer alla förr eller senare: efter några år av ackumulering av foton, videor, musik och andra slumpmässiga dokument börjar du få de fruktade aviseringarna om att du får ont om utrymme på din hårddisk. DaisyDisk är tänkt att hjälpa — den skannar din dator och visar hur mycket lagringsutrymme du använder, uppdelad efter filer och mappar i snygga, färgglada ringar som gör det enkelt att ringa ner till skräpet som tar upp allt ditt utrymme och rensa ut din dator.

DaisyDisk

 • 10 USD

DaisyDisk skannar din dator och visar hur mycket lagringsutrymme du använder, trasigt ner efter filer och mappar i snygga, färgglada ringar.

 • 10 USD på Mac App Store

1Lösenord

1Password 1Password Image: 1Password

Dina lösenord är förmodligen inte tillräckligt säkra. 1Password hjälper dig att fixa det, genererar ultrasäkra lösenord och håller reda på allt. Med djup integrering i både Safari och Chrome, ett rent användargränssnitt och massor av användbara tilläggsfunktioner för att skydda inte bara lösenord utan kreditkort, dokument och mer, är det en one-stop-shop för att säkra ditt digitala liv. En individuell prenumeration är $36 per år, men om du har mer än en person i ditt hushåll är du förmodligen bättre med familjeprenumerationen för fem personer för $60 per år som ger möjlighet att dela lösenord också.

1Lösenord

 • 36 USD

1Password genererar ultrasäkra lösenord och håller reda på allt.< /p>

 • 36 USD på iPassword (årligen)

Authy Desktop

Authy Authy Image: Twilio

Om du inte använder tvåfaktorsautentisering för dina viktiga lösenord och inloggningar, gör det nu. Authy är en av de bättre apparna som finns för din tvåfaktorinstallation, med appar för flera plattformar på iOS och Android. Mac-appen gör precis vad mobilversionerna gör: den ger dig dina 2FA-koder när du behöver logga in. Men den är mycket mer användbar eftersom den finns på datorn som du förmodligen försöker logga in på något.

Authy

Authy är en av de bättre apparna som finns för din tvåfaktorinstallation, med appar för flera plattformar på iOS och Android.

 • Gratis på Twilio

MonitorControl

MonitorControl MonitorControl Image: MonitorControl

När fler människor går över till att arbeta på distans har det skett en stor ökning i att bygga ut hemmakontor och använda en extern bildskärm. MonitorControl är en snygg liten menyradsapp som låter dig styra din externa bildskärms ljusstyrka och volym (om den har inbyggda högtalare) med hjälp av din Macs funktionstangenter, precis som på Apples egen hårdvara.

MonitorControl

MonitorControl är en fiffig liten menyradsapp som låter dig styra din externa bildskärms ljusstyrka och volym med hjälp av din Macs funktionstangenter.

 • Gratis från GitHub

Handspegel

Handspegel Hand Mirror Image: Hand Mirror

Videosamtal är en större del av den dagliga arbetsplatsen än någonsin tidigare. Hand Mirror är en enkel app som finns i din Macs menyrad och är utformad för att hjälpa dig att se bäst ut vid samtal: ett enda klick och den startar ett snabbt fönster som visar vad den aktuella vyn från din webbkamera är, så att du kan dubbelkolla att du har flyttat all träningsutrustning eller stökig tvätt från din bakgrund eller att ditt hår är snyggt innan du börjar ditt Zoom-samtal.

Handspegel

Handspegel är en enkel app som finns i din Macs menyrad som är utformad för att hjälpa dig att se bäst ut på samtal.

 • Gratis spegel

Schaktmaskin

Schaktare Bild: Mortennn

Att hantera dina menyradsappar kan gå ur hand ganska snabbt (särskilt om du precis har installerat någon av de som vi rekommenderar här). Och det har bara blivit ett större problem tack vare Apples nya MacBook Pro-modeller, som äter upp en stor del av din menyradsfastighet med en rejäl webbkameraskåra. Jo, Dozer är här för att hjälpa till. Det är en gratis app som gör det enkelt att dölja alla menyradsikoner för saker du vill ha öppna men inte nödvändigtvis behöver vara synliga hela tiden. Om du föredrar lite mer blixt, finns det också Bartender, som kostar $15 men erbjuder en snyggare design.

Schaktare

En gratis app som gör det enkelt att dölja alla menyradsikoner för saker du vill ha öppna, men som inte nödvändigtvis behöver vara synliga hela tiden.

 • Gratis på GitHub

Meeter

Meeter Meeter Image: Bardeen

Meeter är en annan menyradsapp som är utformad för att hjälpa till med en sak: att bråka alla dina olika Zoom-, Google Meet-, Webex-, Teams och andra videosamtal på en enda plats, med en-klickslänkar för att gå med i de möten du har schemalagt. Den kostnadsfria appen länkar till din Macs inbyggda Kalender-app och kan hämta alla videosamtal som den ser, placera dem i en praktisk rullgardinsmeny, komplett med aviseringar för att påminna dig om att gå med innan ditt samtal börjar.

Meeter

Meeter är utformad för att hjälp med en sak: att bråka alla dina olika Zoom-, Google Meet-, Webex-, Teams och andra videosamtal på en enda plats, med ett-klickslänkar för att gå med i de möten du har schemalagt.

 • Gratis från Meeter

VLC

VLC VLC Bild: VideoLan

Lokal mediauppspelning är inte den kritiska funktionen den en gång var , tack vare uppkomsten av streaming som det huvudsakliga sättet att konsumera filmer, tv-program och musik. Men för de gånger du behöver spela upp en lokal ljud- eller videofil, finns det fortfarande ingen bättre app än VLC, som kan hantera praktiskt taget alla filformat eller codec du någonsin har hört talas om och en hel del som du inte har. Dessutom är det helt gratis.

VLC

Ett gratis ljud/videoapp som stöder en mängd olika codecs, så den borde spela allt du kastar på den.

 • Gratis från VideoLan