BlackBerry KEY2 LE hands-on: En billett på $399 til maskinvaretastaturfesten

0
91

Blackberry KEY2 LE

BlackBerry har gjort det klart at KEY2 lanseringen har vært en suksess. Når telefonen lanseres globalt i løpet av bare et par måneder, har salget vært sterkt og mottakelsen er positiv – men det var et vanlig refreng at folk ikke alltid var villige eller i stand til å bruke $650 på KEY2.

I et forsøk på å fange den delen av markedet som vil ha en BlackBerry – og det maskinvaretastaturet – men som ikke er i stand til å bruke nesten flaggskippengene på KEY2, har BlackBerry en løsning: KEY2 LE.

Som navnet tilsier, tilbyr KEY2 LE en kjent størrelse, form og design. Men til $399 (€399/£349/$519 CAD) er det hele $250 mindre enn KEY2, og å treffe den prisen nødvendiggjorde endringer som er tydelige så snart du henter den. Hele kroppen til KEY2 LE er av plast, ikke metall, selv om den har en børstet finish som vil overbevise deg om noe annet på avstand. Den er solid og komfortabel uansett, med den myke fordypet ryggen fortsatt på slep, men du kan ikke ignorere vektforskjellen på 12 gram – dette føles bare ikke som den betydelige enheten KEY2 er, selv om den hjelper med enhåndsbrukbarhet i slutten.

BlackBerry beveger seg også ut av de skarpe og forretningsmessige fargevalgene til KEY2, med tre forskjellige tofargede utseende: en “skifer” farge med hint av blått og grønt, en myk gull “champagne” med svarte aksenter, og øyet -popping “atomic” rød med skiferfargede aksenter. Fargene appellerer til et yngre (og ungt til sinns) publikum, og alle tre er vakre på hver sin måte – selv om atomen er spesielt slående. Og viktigere, alle tre lanseres samtidig når telefonen kommer i salg i slutten av september.

Blackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LE

Det neste punktet for kostnadsbeskjæring er i tastaturet – men ikke bekymre deg, rett utenfor toppen skal jeg fortelle deg at det fortsatt er et flott sett med taster å skrive på hvis du er interessert i den slags. Dette er KEY2s tastaturoppsett, inkludert Speed ​​Key, og de samme tastene også; men tastaturets fotavtrykk er mindre, bare 10 % større enn KEYone. Tastaturet er også bare et tastatur – du får ikke den kapasitive berøringsfunksjonen som vil muliggjøre rulling, tekstkorrigering og en hel rekke andre avanserte funksjoner. Alt du får på KEY2 LE er den mellomromstasten-monterte fingeravtrykksensoren.

BlackBerry KEY2 LE-spesifikasjoner

Dette handler om å ta med maskinvaretastaturet til et lavere prispunkt.

Som du forventer, kutter KEY2 LE også ned på de interne spesifikasjonene. Det er en Snapdragon 636 som kjører showet, støttet av 4 GB RAM og 32 eller 64 GB lagringsplass. Batteriet har også sunket til 3000mAh (fra 3500), selv om det fortsatt lades over USB-C med Quick Charge 3.0. BlackBerry snakker fortsatt om en “hel dag uansett hva”-spill om batterilevetid, og jeg er tilbøyelig til å tro det gitt hvor god KEY2 er. Det bakre kameraet endres til en 13 MP-hovedsensor med en 5MP-sensor som kun støttes for portrettmodus, som er en strategi vi har sett på utallige mellomtonetelefoner det siste året.

Resten av telefonen er vel en KEY2. Skjermen er det samme 4,5-tommers 3:2 1080p-panelet. Programvaren er identisk mellom de to, inkludert alle de avanserte batterisparefunksjonene, DTEK, BlackBerry Hub og alle de forhåndsinstallerte appene. Det er også Convenience Key, som nå kan kartlegges for å bruke Google Assistant – med ett enkelt trykk for å starte, eller et trykk-og-hold for å snakke med den i en “walkie talkie”-modus som LG G7. Denne programvaren kommer også til KEY2, noe som bare understreker hvor mye disse telefonene deler – og det er godt å se at disse kjerneopplevelsesfunksjonene overføres til KEY2 LE.

Blackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LEBlackberry KEY2 LE

Å beholde KEY2-merket og lage en enhet med en lignende designidentitet er en målrettet beslutning fra BlackBerrys side. Du kan forvente å se KEY2 LE i de fleste av de samme markedene der KEY2 er tilgjengelig, og mange operatører og forhandlere vil bære begge telefonene. Til $399 gir KEY2 LE et interessant alternativ for folk som vil ha noe litt annerledes i mellomsegmentet, og fungerer også som en god måte å få folk inn døren for så å oppselge dem til hele KEY2-opplevelsen. BlackBerry vet at KEY2 LE vil være et fristende alternativ for selskaper som planlegger å distribuere hundrevis (eller tusenvis) av telefoner og ønsker å ha en BlackBerry, men som ikke har råd til KEY2 på det volumet.

Det er den eneste telefonen til denne prisen med et maskinvaretastatur, og BlackBerry føler at den kan ta ekstra betalt for det.

Med så mange flotte telefoner tilgjengelig i prisklassen under $400, men KEY2 LE kjemper en tøff kamp i det åpne markedet. Akkurat som den vanlige KEY2, føles LE litt overpriset i forhold til det den tilbyr i spesifikasjoner og maskinvare – fordi, vel, det er den eneste telefonen til begge prisene med et maskinvaretastatur, og BlackBerry føler at den kan ta betalt for den funksjonen.

KEY2 LE kommer til å være et godt inngangspunkt til moderne BlackBerrys, spesielt for holdouts som har brukt en gammel enhet og ikke har penger til å gå hele veien til KEY2. Til $399 (€399/£349/$519 CAD), eller $449 i USA med 64 GB lagringsplass, og kanskje med en fristende 24-måneders finansieringsplan, vil vi se en god del av disse selges – og BlackBerry håper det kobler dem til ideen om et tastatur slik at deres neste telefon blir en KEY3.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here