VW sätter ett datum för avslöjandet av sin produktionsklara elektriska Microbus

0
86

Nästan fem år efter att Volkswagen först avslöjade sitt ID Buzz-koncept på bilmässan i Detroit, är Volkswagen äntligen redo att visa upp en produktionsklar version av det älskade fordonet. VW:s vd Herbert Diess twittrade att “legenden återvänder” den 9 mars, tillsammans med en gif av biltillverkarens ikoniska Microbus.

VW Microbus, som är en del av kuststäderna i Kalifornien, reinkarnerade som ett elfordon var aldrig en självklarhet. Det var inte förrän en utströmning av positiv feedback som VW bestämde sig för att grönlysa konceptet för produktion. Och även då kommer den inte att vara vägklar förrän 2023.

Fordonet är en tydlig hyllning till det ikoniska fordon som företaget sålde i Nordamerika mellan 1950 och 1980. Produktionsversionen av konceptet förväntas avvika lite från det trubbiga originalet eftersom alla batterier kommer att monteras under golvet. Tänk på en längre, mer skåpbilsliknande Chevrolet Bolt, så kan du få en uppfattning om hur den elektriska VW kan vara att köra.

Vi har redan bjöds på bilder av ID Buzz draperad i högteknologiska sensorer och hårdvara i sin roll som ett autonomt testfordon i Tyskland. VW har sagt att den autonoma Microbus kommer att fungera som en plattform för dess fullskaliga kommersiella åk- och leveransverksamhet som den planerar att lansera i Tyskland 2025.

Det gör vi fortfarande inte vet många detaljer om den kommande EV, inklusive om VW planerar att hålla fast vid det lite cheesy ID Buzz-namnet. (Det fungerar bra för ett koncept med spel- och pausikoner för pedaler, men jag är inte säker på att den kommer att flyga hos en återförsäljare.) Vi vet att Microbus kommer att stanna på VW:s masstillverkade modulära elfordonsplattform, eller “MEB” .”

Den kommer att ansluta sig till andra MEB-fordon, inklusive ID 3 halvkombi, ID 4 crossover SUV och den kommande ID 5 sportiga SUV. VW kan ha tappat förtroendet från konsumenterna efter dieselutsläppsskandalen; den elektriska reinkarnationen av den ikoniska Microbus kan vara det bästa att släta över en del av den skepsisen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here