'Onaangekondigde' Odyssey G8 is de QD-OLED-monitor van Samsung

0
338
Odyssey G8 34" (G8QNB)

Voor een bedrijf dat geobsedeerd is door de “industrie’de eerste” of 's werelds eerste', Samsung-merk QD-OLED TV en monitor waren een no-show op de onlangs afgesloten CES 2022. In plaats daarvan was Samsung blij om Sony in de schijnwerpers te zetten voor zijn A95K QD-OLED TV en Alienware voor de onthulling van zijn 34-inch QD-OLED Gaming Monitor.

Maar het bleek dat Samsung een eigen QD-OLED-monitor had op de CES – ze hebben het alleen niet aangekondigd. De Samsung Odyssey G8 34” Gaming Monitor (G8QNB) vindt een vermelding op de CES’ Innovation Awards-pagina (via TFTCentral) en op de blogpost van Samsung waarin de overwinningen worden geprezen voor zijn nieuwe monitoropstelling. Maar als het gaat om de officiële erkenning, specificaties en andere informatie van de Odyssey G8? Niets.

Samsung's belangrijkste monitoraankondigingen kwamen een paar dagen voorafgaand aan de CES met de 32-inch Odyssey Neo G8, de nieuwe Smart Monitor M8 en een UHD Monitor S8 met hoge resolutie. Samsung onthulde tijdens de keynote ook de roterende Odyssey Ark. Zelfs in de mooie verzameling monitoren van The Verge op CES wordt de Odyssey G8 niet genoemd, maar het aanbod van Alienware verdient een plekje.

Dus wat is de reden voor Samsung om de monitor niet formeel aan te kondigen en in plaats daarvan te focussen op de Mini LED-toting Odyssey Neo G8? We weten het niet.

Maar dankzij de lijst weten we een paar dingen over de volgende generatie gamingmonitor van Samsung. Het is een van de dunste gaming-monitoren en met een dikte van slechts 5,9 mm heeft de gebogen 34-inch Odyssey G8 een kromming van 1800R, QD-OLED-technologie, een verversingssnelheid van 175 Hz en een responstijd van 0,1 ms.