6. januar stevninger fra huskomiteen Google, Facebook, Twitter og Reddit

0
43

Jonathan GreigSkrevet av Jonathan Greig, Staff Writer Jonathan Greig Jonathan Greig Staff Writer

Jonathan Greig er en journalist basert i New York City.

Full Bio 13. januar 2022 | Emne: Regjeringen: USA

The House Select Committee som undersøker terrorangrepet 6. januar på den amerikanske hovedstaden har utstedt fire stevninger til Google, Facebook, Twitter og Reddit ettersom de søker mer informasjon om hendelsen.

Styreleder Bennie Thompson sa i en uttalelse at stevningene ble utstedt på grunn av “mangelfulle svar på tidligere forespørsler om informasjon.”

Stevningene gjaldt “spredning av feilinformasjon, forsøk på å omstøte valget i 2020, vold i hjemmet ekstremisme og utenlandsk innflytelse i valget i 2020.”

«To nøkkelspørsmål for den utvalgte komiteen er hvordan spredningen av feilinformasjon og voldelig ekstremisme bidro til det voldelige angrepet på demokratiet vårt, og hvilke skritt – om noen – sosiale medieselskaper tok for å forhindre at deres plattformer ble grobunn for radikalisering av mennesker til vold “, sa Thompson.

“Det er skuffende at vi etter måneder med engasjement fortsatt ikke har dokumentene og informasjonen som er nødvendig for å svare på de grunnleggende spørsmålene.  Den utvalgte komiteen jobber med å få svar for det amerikanske folket og bidra til å sikre at ingenting er som januar Det sjette skjer noen gang igjen. Vi kan ikke tillate at det viktige arbeidet vårt blir forsinket ytterligere.”

I et brev til Alphabet-sjef Sundar Pichai sa Thompson at YouTube var en “plattform for betydelig kommunikasjon fra brukerne som var relevant for planleggingen og gjennomføringen av 6. januar-angrepet på United States Capitol, inkludert livestreaming av angrepet mens det fant sted. .”

Brevet bemerker at tidligere Trump-administrasjonstjenestemann Steve Bannon live-streamet podcasten hans på YouTube dagene før og etter 6. januar og direktesendinger av angrepet dukket opp på YouTube mens det fant sted.

“Den utvalgte komiteen mener Alphabet har betydelig ikke avslørt informasjon som er avgjørende for etterforskningen, angående hvordan Alphabet utviklet, implementerte og gjennomgikk innholdsmoderering, algoritmisk promotering, demonetisering og andre retningslinjer som kan ha påvirket hendelsene 6. januar 2021,” Thompson skrev.

“Alfabet har for eksempel ikke produsert noen dokumenter som fullt ut forklarer ikke-offentlige modereringsdiskusjoner og retningslinjer som førte til president Trumps suspensjon eller som forklarer hvorvidt eller hvorfor plattformen handlet eller ikke handlet angående president Trumps konto i forkant av 6. januar. I tillegg , Alphabet har ikke produsert dokumenter knyttet til YouTubes politiske beslutninger som kan ha hatt innvirkning på planleggingen, koordineringen og gjennomføringen av 6. januar-angrepet på den amerikanske hovedstaden.”

Google svarte ikke på forespørsler om kommentarer. .

Thompsons brev til administrerende direktører i Facebook-morselskapet Meta, Reddit og Twitter kritiserer på samme måte selskapene for ikke å svare tilstrekkelig på spørsmål fra kongressen om deres rolle i å tilrettelegge angrepet i fjor.

Meta svarte ikke på ZDNets forespørsler om kommentarer. En talsperson for Twitter nektet å kommentere. En Reddit-talsperson sa: “Vi mottok stevningen og vil fortsette å samarbeide med komiteen om deres forespørsler.”

Thompson sa at en rekke av Metas plattformer ble brukt “for å dele budskap om hat, vold og hets; for å spre feilinformasjon, desinformasjon og konspirasjonsteorier rundt valget; og for å koordinere eller forsøke å koordinere Stop the Steal-bevegelsen.”

“Offentlige kontoer om Facebooks Civic Integrity Team indikerer at Facebook har dokumenter som er kritiske for den utvalgte komiteens etterforskning,” sa Thompson blant en rekke andre anklager om Facebooks rolle i angrepet på kongressen.

Reddit ble kritisert av Select Committee for å være vert for “r/The_Donald” 'subreddit'-fellesskapet som til slutt flyttet til nettstedet TheDonald.win i 2020. Nettstedet “var vert for betydelig diskusjon og planlegging relatert til angrepet 6. januar,” ifølge Thompson .

Twitter ble også anklaget for å tillate brukere å planlegge og utføre angrepet på Capitol. Thompson sa at Twitter “var angivelig advart om potensiell vold som var planlagt på nettstedet i forkant av 6. januar.”

Twitter-brukere engasjerte seg også i kommunikasjon som forsterket anklagene om valgsvindel, inkludert av den tidligere presidenten selv,” sa Thompson. “Twitters tidligere administrerende direktør Jack Dorsey erkjente i fjor at Twitter bar et visst ansvar for volden som fant sted 6. januar.”

Thompson sa at Twitter har nektet å produsere dokumenter relatert til advarslene de fikk om det potensielle angrepet og ikke ville forplikte seg til en tidslinje for å etterkomme den utvalgte komiteens anmodning om en rekke dokumenter relatert til valget i 2020. 

“Til slutt har Twitter unnlatt å produsere noen dokumenter som fullstendig forklarer enten beslutningen om å suspendere president Trumps konto 8. januar 2021, eller andre beslutninger selskapet tok angående president Trumps konto knyttet til hendelsene 6. januar, ” sa Thompson. 

Les dette

Pinterests ingeniørsjef skisserer plattformens fremtid; hint om API Facebook setter Vine i trådkorset med video kommer til Instagram Instagram kutter flere bånd med Twitter Det er offisielt: Twitter har sendt inn en børsnotering. Bør du fokusere mer markedsføring på Pinterest? Sikkerhet | CXO | Innovasjon | Smarte byer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here