EV-startup Bollinger 'på ubestemt tid' forsinker sine robuste elektriske lastbiler for at fokusere på varevogne

0
53

Bollinger, en Michigan-baseret startup, meddelte i dag, at den udsatte sine planer om at fremstille elektriske lastbiler for at fokusere på kommercielle varevogne.

Bollinger bragede ind på scenen for flere år siden med et par robuste, kasselignende elektriske lastbilprototyper: den firedørs B1 (som er formet som en Jeep Wrangler) og B2 (som er længere og har en pickup seng). Det er den seneste EV-startup, der støder ind i fartbump, da den forsøger at opbygge en kompliceret bilfremstillingsvirksomhed fra bunden.

Bollinger har allerede forsinket begge køretøjer, så deres udsættelse kommer muligvis ikke som et stort chok for tætte iagttagere. Lastbilerne var oprindeligt planlagt til at gå i produktion i 2020, men den dato blev flyttet til slutningen af ​​2021, med forventning om at tjene flere tusinde i begyndelsen af ​​2022.

Det er den seneste EV-start, der støder på fartbump

Nu vil køretøjerne blive “udskudt på ubestemt tid”, da virksomheden skifter fokus til en elektrisk varevogn, sagde Bollingers CEO Robert Bollinger i en erklæring. Virksomheden vil tilbagebetale depositum for de kunder, der tidligere har lagt penge ned for at reservere B1 og B2 lastbilerne.

“B1 og B2 er udskudt på ubestemt tid, for at koncentrere sig om kommerciel udvikling, ” han sagde. “Da disse lastbiler ligger mit hjerte meget højt, vil jeg aldrig sige aldrig. Hvis vores fortsatte udvikling inden for kommerciel tillader os en dag at vende tilbage, ville der ikke være nogen, der er gladere end mig. Men der er ingen tidslinje for det.”

Deliver-E elektriske varevogn, som blev annonceret i 2020, er beregnet til at blive bygget på en variabel køretøjsplatform, der giver mulighed for flere batteristørrelser, såsom 70 kWh, 105 kWh, 140 kWh, 175 kWh og 210 kWh. Dette vil betyde, at kunderne vil have en række valgmuligheder, priser og akselafstandsstørrelser at vælge imellem. Den forhjulstrukne platform vil blive konstrueret til at passe klasse 2B, 3, 4 og 5.

Bollinger afviste at bekræfte en startdato for varebilens produktion og bemærkede, at virksomheden stadig er på jagt efter en produktionspartner. “Deliver-E varevognen var vores fortolkning af den slags karosseri, der kunne sættes på vores elektriske platforme,” sagde han. “Vi havde aldrig til hensigt at bygge det karrosseri selv, men vi er i samtaler med upfitter-partnere, der nu fremstiller lastbil- og varevognskarosserier.”

Hvis det til sidst går fra koncept til produktion, vil Deliver -E vil have meget konkurrence. General Motors sender allerede elektriske varevogne under sit BrightDrop-mærke til kunder som FedEx og Walmart. Mercedes-Benz har flere modeller på vejen, og Ford planlægger at gå i produktion i år på sin elektrificerede E-Transit varevogn.

Amazon, som har en flåde på titusindvis af Varevogne med forbrændingsmotorer, der udgør dens massive leveringsoperation, har bestilt 100.000 elektriske varevogne fra EV-startup Rivian (som den også er stærkt investeret i) og planlægger også at købe elbiler fra Stellantis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here