FTC efterforsker angiveligt Metas VR-afdeling for brud på antitrust

0
12

The US Federal Trade Commission og mindst tre stater efterforsker Meta for antitrust-overtrædelser i deres virtual reality-afdeling, ifølge Bloomberg. Rapporten siger, at FTC og generaladvokaterne fra New York, Tennessee og North Carolina begyndte at tale sidste år med tredjeparts VR-udviklere, der har bekymringer om Metas forretningspraksis. Det er en af ​​flere undersøgelser af Metas dominans på det lille, men voksende marked for VR.

Bloomberg-rapporten refererer til velkendte kontroverser omkring Meta (tidligere Facebook) og dets VR-afdeling (tidligere Oculus) ). Regulatorer har angiveligt spurgt udviklere, om Oculus app-butikken diskriminerer tredjeparts-apps, hvis funktioner overlapper med dets egne tilbud, og de har tilsyneladende stillet spørgsmålstegn ved Metas strategi med at sælge Meta Quest (tidligere Oculus Quest) headsettet til en pris på 299 $, der er kraftigt. underbyder prisen på andre VR-headset. FTC afviste at kommentere Bloombergs rapport.

FTC har angiveligt allerede åbnet en undersøgelse af Metas opkøb af Within, virksomheden bag VR-fitness-appen Supernatural. Det amerikanske justitsministerium undersøgte efter sigende også lignende påstande i slutningen af ​​2020. Tyske tilsynsmyndigheder annoncerede offentligt en undersøgelse omkring samme tid.

Indtil videre har VR stadig fået lidt opmærksomhed sammenlignet med andre Meta-afdelinger . FTC forfølger i øjeblikket en antitrust-sag mod virksomheden over dets opkøb af Instagram og WhatsApp; efter et tilbageslag sidste år genoplivede en dommer sagen tidligere på ugen. Men da Meta er begyndt at understrege sin rolle som forvalter af et VR-tungt “metavers”, kan området også invitere til mere juridisk undersøgelse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here