Peacemaker vet faktiskt hur man existerar i ett filmiskt universum

0
57

Warner Bros. gjorde allt för att se till att James Gunns The Suicide Squad inte precis sågs som en direkt uppföljare till David Ayers Suicide Squad även om det var vad det var. När det gäller HBO Max nya Peacemaker-spinoff-serie, tar studion dock ett mycket annat tillvägagångssätt för att ta itu med kopplingarna mellan dess ganska röriga filmiska universum.

Det har blivit vanligt att spinoff-superhjälteserier informerade av händelserna i stora superhjältefilmer – Marvels senaste serie Disney Plus-serier kommer alla att tänka på – att dansa runt de specifika detaljerna om hur de passar in i den större bilden till ungefär halvvägs genom säsongen. Även om du vanligtvis kan dra slutsatsen att den här typen av shower utspelar sig efter händelserna i de funktioner som föregick dem, tenderar de att kännas som om du bara är menad att tänka på dessa detaljer till en viss punkt och abstrakt tills de bekvämt kan vara drogs i förgrunden under mitten av säsongen för känslomässig påverkan. Den uppenbara anledningen till detta är att studior vill att deras tie-in-shower ska kännas som berättelser som kan stå för sig själva och inte vill att publiken ska skrämmas om de inte har sett varje enskilt projekt inom en franchise. Men det här tillvägagångssättet för världsbyggande kommer ofta till priset av att shower verkar som om de är lite ur plats och tid eller som om de inte vet hur de ska erkänna viktiga händelser som deras karaktärer borde prata om.

< p id="mDugvr">Även om Warner Bros. troligen också hade dessa farhågor om Peacemaker, etablerar programmets första avsnitt omedelbart dess kopplingar till The Suicide Squad med en nivå av rättframhet som är uppfriskande och något som fler av dessa program kanske vill överväga. Innan Peacemaker kommer igång ordentligt, öppnar den faktiskt upp med en fullständig sammanfattning av The Suicide Squad som klockar in på drygt en minut och gör ett häpnadsväckande gediget jobb med att få dig att få fart på en handfull nyckelkaraktärer och ögonblick från filma.

Det är inte omedelbart uppenbart från enbart sammanfattningen vilken av The Suicide Squads narrativa trådar Peacemaker har för avsikt att ta upp. Men det som är väldigt tydligt är hur Peacemakers tid att arbeta för Amanda Waller har påverkat bågen av hans nära framtid. Det är intressant att överväga om Warner Bros. skulle ha varit bekväm med att ge The Suicide Squad behandlingen “tidigare på” om filmen inte hade haft premiär på HBO Max förra sommaren på grund av den pågående COVID-19-pandemin. Även om The Suicide Squad också hade en biopremiär, så väckte den – tillsammans med resten av Warner Bros. släppta 2021 – dag och datum på en streamingtjänst ögonbryn och oro förra året när regissörer och filmnördar beklagade vad den strategin skulle kunna innebära för branschens framtid. Blandat med oro för hur streaming kan skada biografer var den vanliga innebörden att alla filmer som skulle ha premiär på en streamingplattform gjordes mindre än bara genom att existera tillsammans med innehåll som ursprungligen skapades för att leva på dessa tjänster.

Medan studior uppenbarligen har en ekonomisk motivation att sätta upp sina funktioner på piedestaler på det sättet, kan det motverka deras intressen när deras sammanlänkade franchiseavtal växer till att bli lika stora som de som Warner Bros. och Marvel har byggt ut. Även om Marvel fortfarande verkar som att det inte alltid är säker på hur man pratar om Avengers: Endgame på ett sätt som känns organiskt och intressant, är Warner i en något annorlunda position helt enkelt för att det ännu inte har haft den sortens massiva händelse, och Peacemaker är dess första live-action superhjälte spinoff-serie hittills.

Om handslaget mellan The Suicide Squad och Peacemaker kommer att ta hänsyn till att programmets första säsong blir en succé är ännu inte klart, men det är den typen av drag som studion kanske vill överväga mer i framtiden eftersom den fortsätter att släppa funktioner både på teater och på HBO Max.

Peacemaker streamar nu på HBO Max med nya avsnitt som släpps varje torsdag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here