Sådan får du COVID økonomisk lettelse, når du indgiver din skat

0
13

Skrevet af skatteredaktører, bidragyder Skatteredaktører bidragyder

Fuld biografi den 14. januar 2022 | Emne: Skatter

COVID-19s indvirkning på 2020 var enorm. Hundredtusindvis af amerikanere mistede livet, og mange flere følte sorgen over disse tab.

Selvom der var forbedringer i 2021, stod mange individer stadig over for økonomiske udfordringer, der begyndte i 2020. De fleste amerikanere modtog dog to stimulusbetalinger i 2020 for at hjælpe (og de var heldigvis skattefrie). Der var en tredje i 2021 på op til $1.400. Og så var der Advanced Child Tax Credit for berettigede forældre. IRS sendte forudbetalinger fra juli til december på op til $300 pr. barn.

Når skattesæsonen ruller rundt, og folk indgiver skat på deres 2021-indkomst, er der mange muligheder for at lave en lille smule limonade ud af 2021's citroner. For personer i visse situationer byder 2021 på skattefordele, der kan resultere i en meget større refusionscheck end forventet.

Skattefordele, hvis du udnyttede din 401(k) i 2020

I et normalt år medfører det en ekstra 10% bøde, hvis du trækker penge fra din 401(k), før du er 59 1/2 år, oven i de skatter, du skal betale af disse penge. Men i 2020 frafaldt den føderale CARES Act denne straf på op til $100.000 i udbetalinger. Ikke nok med det, disse penge kunne indtægtsføres over en treårig periode, og du kan også erstatte disse penge over en treårig periode uden nogen form for skattebod. IRS giver klare svar på spørgsmål relateret til dette i sine CARES Act FAQ.

Så hvad betyder det, hvis du hævede penge tidligt fra din 401(k) i 2020? Lad os sige, at du hævede $30.000 for at overleve året. I et almindeligt år ville du skulle behandle dette som almindelig indkomst, betale indkomstskat af det og betale en yderligere 10 % bøde – yderligere 3.000 USD.

I dette eksempel har du nu flere muligheder. Du har mulighed for at sprede denne indkomst over tre år, hvis du vil, og rapportere 10.000 USD på dit afkast i 2020, 2021 og 2022. Hvis du beslutter dig for at tilbagebetale disse 30.000 USD inden udgangen af ​​2022, kan du indsende et ændret afkast for tidligere år og kræve en refusion af de skatter, du har betalt af de 10.000 USD for hvert år.

Også: Skatteidentitetstyveri: Sådan beskytter du din kredit og din økonomi

strong>

Mulighed for at få stimulustjek, du måske er gået glip af

Hvis du var berettiget til at modtage stimuluspenge i 2020 og 2021 (af IRS omtalt som en økonomisk indvirkningsbetaling), og du ikke modtog det hele, skal du ikke bekymre dig. Du kan kræve det manglende beløb som en inddrivelsesrabatkredit på dine skatter, som du indgiver i foråret, hvilket vil reducere de skatter, du skylder, med det beløb, du stadig mangler fra din stimulusbetaling. Det betyder, at du i det væsentlige vil modtage din betaling som en del af din skatterefusion (eller i form af en mindre skatteregning, i nogle tilfælde).

IRS behandler de fleste spørgsmål, du måtte have om dette på deres inddrivelsesrabatkreditside.

Potentiel berettigelse til indkomstskattefradraget

Nogle personer, der oplevede et fald i indkomsten i 2020 og/eller 2021, kan nu være berettiget til indkomstskattefradraget, hvilket er en direkte reduktion af din skatteregning, der gælder for husstande med lavere indkomst, især dem med børn. Men flere arbejdere vil kvalificere sig til EITC i 2021 (inklusive dem uden børn) og modtage mere end det foregående år.

Som en hurtig kontrol, hvis du tjente $57.000 eller mindre i husstandsindkomst i 2021 og har tre eller flere børn, er du sandsynligvis berettiget til kreditten. For færre børn falder indkomstgrænsen markant, ned til $48.000 i husstandsindkomst for et barn og kun $21.000, hvis du ikke har nogen. IRS EITC Fast Facts-siden forklarer det grundlæggende.

Hvad er fordelen ved denne kredit? Størrelsen af ​​kreditten går så højt som $6.728 (hvis du har tre eller flere kvalificerede børn). Derudover kunne enkeltpersoner og familier, der er berettiget til Federal EITC, modtage en lignende kredit fra deres lokale regering i 28 stater, D.C. og New York City. For mange mennesker bliver det et direkte løft til deres selvangivelse, eller de kan vende en situation, hvor de skylder skat, til en situation, hvor de i stedet får refunderet.

Børneskattefradrag

Har du fået forskudt børnefradrag i sidste halvdel af 2021, er beløbene ikke skattepligtige. De er dog et forskud på den kredit, du ville modtage på skattetidspunktet, som vil blive trukket fra den kredit, du skylder dig.

Standardfradraget

< p>IRS forhøjede standardfradraget for ansøgninger om skatteår 2021 for at holde trit med inflationen. Ægtepar kan nu tage $25.100 (i stedet for $24.800 sidste år) og $1.350 pr. ægtefælle over 65. Ansøgning som overhoved for husstanden beløber sig til $18.800 for 2021-indkomst plus $1.700 for filer, der er 65 år eller ældre. Personer, der ansøger som single, kan trække $12.550 eller $14.250 fra, hvis de er 65 år eller ældre.

Børne- og omsorgskredit

Hvis du betaler for børnepasning, er din årlige kredit højere i år end året før. Kvalificerede familier kunne modtage 50 % sammenlignet med 35 % i rabat i 2020. Det maksimale er en kredit på 4.000 USD på op til 8.000 USD i kvalificerende børnepasningsudgifter for et barn og op til 8.000 USD på 16.000 USD i berettigede børnepasningsudgifter for to eller flere børn.< /p>

Hvad hvis du modtager en stor skatterefusion?

Disse faktorer kombineret kan få dig til at modtage en større end normalt skatterefusion i år. Hvis du skal modtage en stor check fra IRS, skal du være smart med din skatterefusion. Her er nogle ting, du skal overveje:

Betal gæld med høje renter 

Hvis du i 2021 opsamlede kreditkortgæld eller kviklånsgæld, var din indkomstskat tilbagebetalingscheck skal bruges til at fjerne noget af eller hele denne gæld. Start med at konstruere en gældsafbetalingsplan (det er nemt!), og brug den til at bestemme, hvilken af ​​dine gæld du skal betale først.

Start en nødfond

Hvis du ikke har nogen udestående højrentegæld, kan du overveje at lægge nogle af pengene til side i en nødfond. En nødfond er lige, hvad det lyder som:  en reserve af kontanter gemt til nødsituationer. Det er ikke svært at bygge en nødfond, især hvis du starter med en smule kontanter.

Gem til en kendt kommende udgift

Hvis du for eksempel har et apparat, der snart skal udskiftes, skal du holde fast i de penge, indtil det er tid til at foretage det store køb. At have en udbetaling – eller nok til at betale for det hele – vil spare dig en del i forhold til at bruge kredit eller optage et lån.

Også: Sådan indsender du din skat, hvis du modtog dagpenge i 2021

Dårlige nyheder: Du skylder skat på dagpenge… men der er hjælp

< p>Hvis du modtog dagpenge i 2021, dårlige nyheder: Du skylder indkomstskat af disse ydelser, ligesom du gør af almindelig indkomst. Bare rolig, hvis du er i denne situation: Hvis du valgte at få trukket skat fra dine arbejdsløshedschecks, er du i god form.

Hvad hvis du ikke gjorde det? Forbered først din indkomstskat og se, hvor meget du skylder. Begynd at spare så meget som muligt hurtigst muligt, så du har råd til skatteregningen. Dernæst skal du være proaktiv og kontakte IRS direkte for at oprette en betalingsplan.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket års skat skal jeg indgive i 2022?

Du skal indsende skat for indkomst tjent i 2021 i år 2022. 

Hvornår er fristen for indgivelse af skat i 2022?

For at undgå bøder skal du indsende dine 2021-skatter senest mandag den 18. april 2022. Det er dog muligt at få en skatteforlængelse, og her er hvordan du gør det.

Hvor kan jeg indgive skat gratis?

Hvis du tjener 72.000 USD eller mindre i justeret bruttoindkomst, kan du bruge IRS Free File-programmet til at indberette din 2021-skat gratis ved at bruge online skattesoftware fra flere større platforme.

Regering – USA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here