Tesla-ejeren er den første til at blive anklaget for dødbringende autopilotstyrt

0
30

Californiens anklagere indgav to anklager mod ejeren af ​​Tesla Model S for et dødbringende uheld i 2019, der involverede køretøjets autopilotsystem, hvilket markerer første gang, at en Tesla-ejer er blevet sigtet for kriminelt i USA i en sag, der involverer bilproducentens avancerede førerassistentsystem. Anklagerne blev først rapporteret af AP.

Ifølge LA County District Attorney fandt hændelsen sted i Gardena, en forstad til LA, den 29. december 2019. Kevin George Aziz Riad, 27, var på vej ud af en motorvej i sin sorte Model S, da han kørte gennem et rødt lys, slog ind i en Honda Civic og dræbte to mennesker.

Riad, en limousineservicechauffør, vil nu stå over for to anklager for manddrab i køretøjer, ifølge anklager indgivet til California Superior Court. Han er i øjeblikket fri mod kaution, mens sagen verserer, ifølge AP.

Autopilot er kommet under øget kontrol fra føderale regulatorer

Autopiloten, som kan kontrollere styre- og bremsefunktioner samt udføre automatiske vognbaneskift, mens de er på visse motorveje, er blevet mere undersøgt af føderale myndigheder. Sidste år åbnede National Highway Traffic Safety Administration en undersøgelse af over et dusin hændelser, der involverede Tesla-køretøjer, der bruger autopilot, og som er kørt ind i stationære udrykningskøretøjer. Autopilot har tidligere bidraget til en række dødsulykker, og familierne til afdøde chauffører har sagsøgt Tesla for uretmæssig død.

Tesla advarer om, at chauffører skal holde øjnene på vejen og hænderne på rattet hele tiden, selvom bilproducenten har afvist at inkludere et mere robust førerovervågningssystem (som f.eks. infrarød øjensporing) for at sikre, at kunderne følger sikkerhedsprotokoller. Autopilot betragtes som et niveau 2 “delvist automatiseret” system af Society of Automotive Engineers' standarder, som kræver, at chauffører holder hænderne på rattet og øjnene på vejen.

Nogle Tesla-chauffører er blevet taget i at misbruge Autopilot, og nogle har endda offentliggjort resultaterne selv. Chauffører er blevet fundet sovende på passagersædet eller bagsædet af deres køretøjer, mens de kører for hurtigt ned ad en overfyldt motorvej. En canadisk mand blev anklaget for hensynsløs kørsel efter at være blevet stoppet for at sove, mens han kørte med hastigheder på 93 km/t.

Dokumentet om strafferetlige anklager nævner ikke autopilot. Men NHTSA, som sendte et team for at undersøge ulykken i 2019, bekræftede, at førerassistentfunktionen var aktiv på tidspunktet for hændelsen. Agenturet planlægger snart at offentliggøre sine resultater fra undersøgelsen.

“NHTSA minder offentligheden om, at intet kommercielt tilgængeligt motorkøretøj i dag kan køre sig selv,” sagde en talsmand. “Uanset om et L2 automatiseret køresystem er aktiveret eller ej, kræver ethvert tilgængeligt køretøj, at den menneskelige chauffør til enhver tid har kontrol, og alle statslige love holder den menneskelige chauffør ansvarlig for betjeningen af ​​deres køretøjer.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here