Amazon Go butikskoncept flyttar till förorterna

0
37

Allison MurraySkrivet av Allison Murray, personalskribent Allison Murray Allison Murray Staff Writer

Allison Murray är en författare baserad i Chicago

Fullständig bio den 25 januari 2022 | Ämne: Business

Amazon öppnar fler av sina Amazon Go-butiker i förorterna för att tillgodose kunder som inte bor i en storstad.

Teknikjättens nya butikskoncept heter fortfarande Amazon Go men riktar sig till förortskunder så att de kan handla i butiken närmare hemmet utan att köra hela vägen till en stad för att få upplevelsen. Den första butiken kommer att vara 6 150 kvadratmeter stor och öppna under de kommande månaderna i Mill Creek, Washington, en norra förort till Seattle.

Den här platsen kommer att använda samma Just Walk Out-teknik som de andra Amazon Go-butikerna som tillåter kunder att gå in, ta vilka produkter de vill ha från hyllorna och gå ut utan att behöva interagera med en kassörska eller en självutcheckningsautomat.

Amazon sa att de planerar att ta detta förortsbutikskoncept till LAs metroområde också, och tillade att flera nya urvalserbjudanden kommer att finnas tillgängliga i dessa nya butiker.

Amazon öppnade sin första Go-butik 2018 och har för närvarande 24 av dem som är verksamma över hela USA i städer som Seattle, Chicago, San Francisco och New York. Dessa butiker är modellerade efter den traditionella närbutiken och har varor som färdigmat, drycker, snacks och väsentligheter.

Dessutom: Amazon Echo Show 15 recension: Är en större Alexa-skärm bättre?

Bortsett från dessa mindre närbutiker, Företaget har också Amazon Fresh-butiker som använder samma teknik men som är större och erbjuder fler livsmedels- och färskvarualternativ. Amazons andra fysiska butiksplatser sträcker sig över flera stater och inkluderar Amazon 4-Star, Amazon Books och Amazon Pop Up-butiker.

Förra veckan tillkännagav Amazon att de också lägger till en butik fokuserad på mode till sin tegel-och-murbrukslinje, kallad Amazon Style. Den första platsen kommer att öppnas för allmänheten senare i år i LA och inkluderar teknik i shopperupplevelsen. Genom att till exempel använda Amazon Shopping-appen kan kunder skicka föremål till ett provrum, använda en pekskärm för att bläddra bland fler alternativ, betygsätta föremål och begära fler storlekar eller stilar levererade direkt till deras rum inom några minuter.

Amazons teknikfokuserade shoppingupplevelse kan snart komma till andra butiker också eftersom teknikjätten tidigare sa att den planerade att licensiera ut sin Just Walk Out-teknik till andra märken. Hittills har företaget bara sålt sin teknologi till Dallas Love Field Airport i en Hudson närbutik.

Amazon

Det bästa Amazon Echo: Vilken Alexa-enhet är rätt för dig? AWS lanserar ny EC2-instanstyp för högpresterande datoruppgifter Amazon Fire TV Sticks jämfört med Google och Amazon ger sina visioner för “ambient computing” till bilar Amazon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here