Elroy Air løfter sløret for sit autonome lodrette start- og landingsfragtfly, Chaparral

0
37

Elroy Air, en startup, der ønsker at levere fragt ved hjælp af autonome hybrid-elektriske fly, har afsløret sit præproduktionsfartøj: Chapparral.

Beskrevet af Elroy Airs medstifter Clint Cope som “en hybrid mellem en hårdfør helikopter og et kamphærdet bush-fly”, er Chaparral en lodret start og landingsfartøjer (VTOL), der skifter mellem at svæve ved hjælp af otte lodrette blæsere og fremadflyvning ved hjælp af fire drejelige propeller. En hybrid-elektrisk drivlinje giver den en rækkevidde på op til 300 miles (482 km) og en lastkapacitet på 300 til 500 lbs (136 til 226 kg). Varer indlæses i en underslængt pod, der selvstændigt kan samles op og afleveres.

“Chaparral vil være et vigtigt logistikled for mennesker over hele verden med upålidelige veje og i fjerntliggende områder og landdistrikter, som det tager længere tid at nå i dag,” sagde Cope i en pressemeddelelse.

Designet til at hente og aflevere last autonomt

Elroy viste først en prototype af flyet i 2019, men siger, at det siden er blevet forbedret i designet. Selskabet annoncerede i dag, at det er “sikrede aftaler” om at levere 500 fly til kommercielle, forsvars- og humanitære kunder, og siger, at disse beløber sig til “mere end $1 milliard i flyefterspørgsel.” (Sidebemærkning: det er ikke klart, om alle disse “aftaler” er indgåede aftaler, da virksomheden henviser til mindst én kundes “hensigt om at bestille” i sin pressemeddelelse.)

Hvorfor autonom godslevering dog? Nå, det er et hurtigt voksende felt, der udvikler sig fra arbejdet fra mere etablerede droneleveringsfirmaer som Zipline og Alphabet's Wing. Mens disse virksomheder fokuserer på at levere små varer, udforsker virksomheder som Elroy Air større laster. Tillokkelsen af ​​autonomi på dette område er tydelig: At tage piloter og passagerer ud af ligningen reducerer naturligvis faren for menneskeliv, mens udviklingen af ​​nye, effektive elektriske VTOL-systemer har forenklet arbejdet med at læsse og losse last,

Især løftet om Chaparral er hurtig udbredelse i ujævnt terræn. Derfor er der interesse fra både militære og humanitære kunder. Elroy har modtaget finansiering fra det amerikanske luftvåben og en ordre på 100 nye fartøjer fra AYR Logistics, en virksomhed, der arbejder med hjælpegrupper som FN og World Food Program (WFP).

Grid View

  • Chaparral
  • – “250” width=”250″ title=”Elroy Air afslører sit autonome lodrette start- og landingsfragtfly, Chaparral” />
  • – height=”250″ width=”250″ title=”Elroy Air afslører sit autonome lodrette start- og landingsfragtfly, Chaparral” />

“At flytte til ubemandede, luftfragtkøretøjer vil gøre en enorm forskel for vores omkostningsstruktur og risikoprofilen for vores operationer,” sagde Stephen Lyons, udviklingschef hos AYR Logistics, i en pressemeddelelse.

“Vi flyver i vanskeligt terræn og vanskelige forhold. Vi har ikke altid luksusen af ​​en landingsbane eller endda personale nogle steder. Der har simpelthen ikke været en UAV med den type kapacitet, som Chaparral har på de kommercielle markeder.”

Chaparral'en er designet til at passe ind i en standard 40-fods skibscontainer, hvilket gør den nem at flytte og installere rundt om i verden, mens dens modulære cargo pods kan forhåndslastes af personale på jorden og derefter efterlades inden for en 50-fods landing firkant til afhentning.

Du kan se en video af den originale 2019-prototype i aktion nedenfor:

Ud over militære og humanitære kunder siger Elroy, at det også har modtaget interesse fra regionale flyselskaber Mesa Airlines for at bruge fartøjet til eksprespakker og medicinsk levering.

“Vi ser i stigende grad efterspørgslen efter levering samme dag og næste dag, men så mange landdistrikter er blevet afskåret fra det nationale transportsystem,” sagde Mesa Airlines CEO Jonathan Ornstein i en pressemeddelelse. “Pilotmangel og miljøbestemmelser gør dette endnu mere udfordrende. Med Chaparral er vi glade for at kunne levere autonom lastlevering for at hjælpe med at forbinde disse samfund igen.”

Mens teknologien til disse og lignende droneleveringssystemer ser stadig mere moden ud og robust, er det stadig uvist, om prisen på udvikling og implementering vil føre til langsigtet arbejde. Selvom militæret kan være villig til at bruge frit for at få materiel til slagmarken, er det ikke klart, om incitamenterne til levering samme dag vil understøtte de samme priser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here