Microsofts molnintäkter driver Microsofts andra kvartal 2022 på 51,7 miljarder dollar

0
27

Mary Jo Foley Skrivet av Mary Jo Foley, bidragsgivare Mary Jo FoleyMary Jo Foley Bidragsgivare

Mary Jo Foley har täckt teknikbranschen i 30 år.

Fullständig biografi publicerad i Allt om Microsoft den 25 januari 2022 | Ämne: Microsoft

microsoftq2fy22highlightcloud.jpg

Kredit: Microsoft

Microsofts kommersiella molnintäkter nådde 22,1 miljarder dollar, en ökning med 32 procent jämfört med året innan, under sitt andra kvartal för räkenskapsåret 2022. Intäkterna överlag var 51,7 miljarder dollar, en ökning 20 procent jämfört med föregående år, och nettovinsten var 18,8 miljarder dollar, en ökning med 21 procent jämfört med andra kvartalet året innan. Vinsten per aktie var 2,48 dollar, en ökning med 22 procent.

Wall Street förutspådde att Microsoft skulle komma in på 50,9 miljarder dollar för det andra kvartalet, med en vinst på 2,31 dollar per aktie. Detta var första gången som Microsoft passerade 50 miljarder dollar på ett kvartal, sa tjänstemän under sin resultatrapport den 25 januari.

Företaget gjorde ett starkt resultat inom alla sina produktgrupper. Kommersiella kontorsprodukter och molntjänster ökade med 14 procent, medan Office 365s kommersiella intäkter ökade med 19 procent. LinkedIns intäkter ökade med 37 procent. Dynamics-produkter och molntjänster ökade med 29 procent, med Dynamics 365-intäkter med 45 procent.

Windows OEM-intäkter ökade med 25 procent, trots pågående brist på PC-komponenter, till stor del som ett resultat av stark affärsefterfrågan. (Kommersiella licenser bidrar med mer pengar än icke-kommersiella.) Intäktsökningen för Windows OEM inkluderade också positiv påverkan från Windows 11-inkomstuppskjutningen. Även Surface steg med åtta procent detta kvartal, trots förutsägelser från Microsofts tjänstemän om att Surface-verksamheten skulle få ett tufft Q2. Yttillväxten var till stor del hänförlig till Surface Laptop-försäljningen, sa tjänstemän.

Tjänstemän nämnde tillväxten i “antalet större, långsiktiga Azure-kontrakt” som bidragit till starka kommersiella bokningar (en ökning med 32 procent jämfört med för ett år sedan) ). Microsoft Clouds bruttomarginal sjönk dock något jämfört med föregående år, till 70 procent från 71 procent, på grund av en förändring i Microsofts redovisningsuppskattning för nyttjandeperioden för server- och nätverksutrustning.

Kredit: Microsoft

Azure och andra molntjänster växte med 46 procent i andra kvartalet, vilket var lägre än de senaste kvartalen, där tillväxten var 50 procent eller högre, vilket vissa tillskriver fallet i Microsofts aktiekurs efter öppettider.

Microsoft

Microsoft marscherar mot lanseringen av “One Outlook” De bästa bärbara Windows-datorerna Log4J: Microsoft upptäcker angripare som riktar sig mot SolarWinds sårbarhet Microsofts jättesatsning på Activision Blizzard är dess biljett till metaverse Cloud | Företagsprogramvara | Windows | Windows 10 | Samarbete | Recensioner

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here