Microsoft: Nu kan du testa Edge-webbläsarens IE-läge med Internet Explorer-drivrutinen

0
193

Liam TungSkrivet av Liam Tung, bidragsgivare Liam Tung Liam Tung Bidragsgivare

Liam Tung är en heltidsfrilansande teknikjournalist som skriver för flera australiska publikationer.

Fullständig beskrivning den 2 februari 2022 | Ämne: Företagsprogramvara

Microsoft har släppt ett nytt verktyg för att hjälpa utvecklare att se till att gamla webbplatser och appar fungerar med Internet Explorer-läge i Chromium-baserad Edge.

Internet Explorer (E) 11 är på väg ut och Microsoft avslutade stödet för det i nyckelappar som Teams och Office förra året. IE 11 förblir dock fortfarande en komponent i Windows 10 fram till den 15 juni 2022, varefter stödet tas bort i vissa versioner av Windows 10.  

IE-läge inom Edge kan användas för att säkerställa bakåtkompatibilitet med äldre affärsappar och interna webbplatser. IE-läge i Microsoft Edge stöds åtminstone 2029 för att ge webbutvecklare åtta år på sig att modernisera äldre appar och så småningom ta bort behovet av IE-läge, sa Microsoft förra året.

För att testa dessa webbplatser med IE-läge kan administratörer nu använda Edge med Internet Explorer Driver, en server för automatisk testning av IE-läge som underhålls av Selenium Project. Drivrutinen stöder JavaScript, implementerar WebDriver-specifikationen och kan laddas ner från Selenium-projektet.

“För att förbereda dig för den 15 juni kan du nu använda Internet Explorer Driver för att validera att IE-läge är rätt lösning för dina affärskritiska äldre webbplatser eller appar”, säger Microsofts Zoher Ghadyali i ett blogginlägg.

” Med bara några få ändringar av ett befintligt test som körs mot Internet Explorer kan du köra dina tester i Internet Explorer (IE)-läge i Edge,” tillägger Ghadyali. “Genom att köra dina tester i IE-läge kommer du att kunna verifiera att allt äldre webbinnehåll som körs i Internet Explorer kommer att fungera som förväntat i IE-läge i Microsoft Edge.”

Selenium rekommenderar efter den 15 juni att utvecklare testar IE-webbplatser med IE-läge i Microsoft Edge istället för IE 11-webbläsaren eftersom det kommer att sluta fixa problem med IE 11 vid den tidpunkten.

“Selenium-projektet kommer inte att ta bort stödet för IE 11 när det går i pension men vi kommer inte aktivt att åtgärda problem som vi har gjort med tidigare versioner av IE,” noteras det.

Selenium noterar också att “Microsoft Edge-teamet har förbundit sig att stödja IE-läge i Edge till 2029 när stödet för Windows 10 tas bort.”

Microsoft rekommenderar fortfarande att organisationer som är beroende av på IE11 flytta över till Edge-webbläsaren före 15 juni eftersom den stöder rendering av modernt och äldre webbinnehåll.

För att köra test i IE-läge i Edge måste administratörer installera Edge, Selenium 4 eller senare språkbindningar och Internet Explorer-drivrutinen version 4.0 eller senare. Drivrutinen måste ställas in med Seleniums nödvändiga konfiguration.

Moln | Big Data Analytics | Innovation | Teknik och arbete | Samarbete | Utvecklaren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here