Starlink Premium lovar snabbare nedladdningar och lägre latens — för 5 gånger standardpriset

0
298

Michael GariffoSkriven av Michael Gariffo, Personal Writer Michael Gariffo Michael Gariffo Staff Writer

Michael är en erfaren teknikskribent som har täckt affärs- och konsumentfokuserad hårdvara och mjukvara i över ett decennium.

Fullständig beskrivning i februari 2, 2022 | Ämne: Bredband

Starlink debuterade sin nya Starlink Premium-antenn och tjänst, med löften om att den kommer att överträffa företagets tidigare erbjudanden i både hastighet och latens.

Enligt satellit-internetleverantörens förbeställningssida erbjuder den nya, större antennenheten och dess medföljande prenumeration “nedladdningshastigheter på 150-500 Mbps och latens på 20-40ms, vilket möjliggör anslutning med hög genomströmning för små kontor , skyltfönster och superanvändare över hela världen. 

Grundare och VD för Starlinks moderbolag SpaceX, Elon Musk, twittrade att den nya antennen har “dubbelt så stor yta som vår standardfasade array med bredare skanningsvinkel.” Starlink hävdar att detta kommer att hjälpa dess satellitbaserade tjänst att vara lönsam även för de mest krävande användarnas perioder med maximal dataförbrukning.

Företaget hävdar också att Starlink Premium-antennen kan fortsätta att fungera utan avbrott även under “extrema väderförhållanden.”

Utöver de förbättrade hårdvarufunktionerna som erbjuds av Starlink Premium, följeslagaren prenumeration presenterar sin nya “24/7 prioriterade support”, något som inte erbjuds på någon tidigare Starlink-prenumerationsplan.

Den ökade genomströmningen och det prioriterade stödet är dock inte billigt. Den initiala hårdvaran som krävs för Starlink Premium kommer att ge prenumeranter $2 500, med ytterligare $50 i frakt- och hanteringskostnader. Utöver det kommer de att behöva betala 500 USD per månad för det bredbandsabonnemang som krävs, eller fem gånger 99 USD per månad av Starlinks standardabonnemang.

Det återstår att se om stöten från standard Starlinks utlovade hastigheter på 100-200Mbps till Starlink Premiums 150-350Mbps och de andra åtföljande fördelarna kommer att räcka för att locka många användare till det dyrare alternativet.

Satellitbaserade internettjänster har under en tid kämpat för att nå en lönsamhetsnivå i nivå med sina markbundna och jordbaserade trådlösa motsvarigheter. Starlink Premium är verkligen ett steg mot den pariteten, förutsatt att den lever upp till sina löften, men kostnaden kan avskräcka alla utom de mest desperata eller rikaste kunderna.

De som är intresserade kan reservera sin Starlink Premium-slot nu för en insättning på $500. Företaget räknar med att börja skicka ut självinstallationssatserna någon gång under andra kvartalet 2022. 

ZDNet rekommenderar

Få upp till 6 månader gratis med Apple Music eller Amazon Music Obegränsat idag Bästa erbjudanden för streamingenhet för Super Bowl LVI: Roku, Fire Stick, Apple TV Bästa TV-erbjudanden för Super Bowl LVI: Sony, LG, TCL, mer Bästa hemgeneratorerbjudanden som finns tillgängliga: Champion, Westinghouse och mer De bästa bärbara kraftverken 2022 Nätverk | Telcos